Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Future Forces Exhibition & Forum 2026’ya katılan KAYI SAVUNMA, yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği mühimmat çözümlerini sergiliyor.
Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen uluslararası savunma sanayii fuarı Future Forces Exhibition & Forum 2026’ya katılan KAYI SAVUNMA, yerli ve milli imkânlarla geliştirdiği ileri teknoloji mühimmat çözümlerini küresel vitrine çıkarıyor.
Türk savunma sanayinde milli mühimmat teknolojilerinin stratejik üreticilerinden birisi olan KAYI, yüksek tahrip gücüne sahip uçak bombalarından yeni nesil havan sistemlerine ve ağır mühimmat konseptlerine kadar geniş ürün yelpazesiyle fuarda boy gösteriyor.

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Hükümeti’nin himayesinde, NATO ve Avrupa Birliği yapılarıyla iş birliği içinde bu yıl 16. kez düzenlenen fuar, “Savunma ve Güvenlikte İleri Teknolojiler” temasıyla 35’i aşkın ülkeden katılımcıları ve resmî heyetleri bir araya getiriyor. Fuar kapsamında uluslararası askeri heyetler ve müttefik ülke temsilcileriyle stratejik iş birliklerini geliştirmeyi hedefleyen KAYI SAVUNMA, kara mühimmatları, hava mühimmatları ve havan mühimmatları alanlarındaki ürün gruplarıyla Future Forces 2026’da Avrupalı savunma paydaşlarıyla sürdürülebilir iş birlikleri kurmayı amaçlıyor.
KAYI SAVUNMA Genel Müdürü Bekir Narin, Future Forces 2026 fuarının Avrupa’nın savunma gündemini belirleyen kurum ve heyetlerle bir araya gelmek için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Mühimmat ihtiyacının her zamankinden fazla konuşulduğu bu dönemde, yüksek üretim kapasitemiz ve mühendislik gücümüzü Prag’da dost ve müttefik ülkelerin temsilcileriyle paylaşıyoruz. Bölgenin ihtiyaçlarına yönelik çözümlerimizle uzun vadeli iş birliklerine hazırız.” diye konuştu.

PVA EXPO PRAGUE’da düzenlenen fuarda KAYI SAVUNMA, hava mühimmatları ürün grubundan MK serisi genel maksat uçak bombalarının 500 lb’lik MK‑82 ve 1.000 lb’lik MK‑83 versiyonları ile FAB‑250 uçak bombasını kitli yapılandırmalarıyla standında sergiliyor.
Havan mühimmatları grubunda 60 mm, 81 mm ve 120 mm havan mühimmatları yer alırken 120 mm havan mühimmatı düz ve yivli namlu versiyonlarıyla ziyaretçilerin incelemesine sunuluyor. Bunun yanında 107 mm ve 122 mm topçu roketleri, 155 mm topçu mühimmatı ve farklı tapa modelleri de ziyaretçilerle buluşuyor.
İlgili Olarak

Defence Turk Yayın Koordinatörü. Türk savunma sanayii özelinde savunma ve güvenlik teknolojileri / politikaları araştırmacısı.









