Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı’ndan duyurulan NAVTEX’te TCG ÇEŞME Gemisi’nin Adalar (Ege) Denizi’nde Hidrografik Araştırma faaliyetlerinin 18 Şubat 2021- 02 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacağı ilan edildi.
Türk Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru;
TCG ÇEŞME Gemisi Teknik Özellikleri
- İnşaa Yılı : 1965
- Boyu / Eni : 87 m. / 14.6 m.
- Tonajı : 2900 ton
- Draft : 4.6 mt
- Maksimum sürat : 15 knots
- Seyir Siası : 8000 mil
- Ana Makina : 2 Ad. Alco 251-V12
- Personel : 83
- Uzman Personel : 18
Akdeniz’de sismik çalışmalar devam ediyor
Türkiye Cumhuriyeti tarafından, Oruç Reis araştırma gemisinin faaliyetlerine ilişkin olarak Akdeniz’de yayınlanan NAVTEX süresi 15 Haziran 2021 tarihine alındı. NAVTEX kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler için yapılan ilan, Türk Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı tarafından duyuruldu.
Akdeniz’de bulunan bir diğer sismik araştırma gemimiz Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemisinin NAVTEX süresinin 15 Şubat 2021’e kadar devam edeceği duyuruldu.
Defence Turk Dergisinin 2. sayısı çıktı. Dergiye ulaşmak için tıklayınız.
İlgili Olarak
Fatih Sondaj Gemisi Karadeniz’deki Türkali-2 kuyusuna ulaştı

Savunma Sanayii ile ilgileniyor.