Covid-19 virüs salgınıyla mücadele kapsamında Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’ya yardım malzemesi taşıyan TSK’ya ait A400M askeri nakliye uçağı yola çıktı.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama:
“Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan maske, tulum ve tanı kitleri TSK’ya ait uçak ile Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’ya ulaştırılacak.” ifadelerine yer verildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A-400M tipi uçak ile tarihsel birlikteliğimiz olan Balkan ülkelerine tamamı Millî Savunma Bakanlığı bünyesindeki askeri fabrikalar, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve dikimevlerinde, yerli ve milli imkânlarla üretilen; koruyucu maske, yüz koruyucu maske, göz koruyucu maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvı gönderildi.
Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’ın talimatıyla @saglikbakanligi tarafından hazırlanan maske, tulum ve tanı kitleri TSK’ya ait uçak ile Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’ya ulaştırılacak. pic.twitter.com/Yp57y10dKm
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 8, 2020
Dışişleri Bakan yardımcısı Yavuz Selim Kıran twitter hesabından yaptığı paylaşımda;
“Balkanlarla tarihsel birlikteliğimiz ve dayanışmamız COVID19 ‘la mücadelede de sarsılmaz şekilde devam ediyor. Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Sırbistan ve Karadağ’a maske, tulum ve hızlı tanı kiti taşıyan askeri uçağımız Ankara’dan hareket etti.” ifadesinde bulundu.
Balkanlarla tarihsel birlikteliğimiz ve dayanışmamız #COVID19 ‘la mücadelede de sarsılmaz şekilde devam ediyor. #KuzeyMakedonya, #BosnaHersek, #Kosova, #Sırbistan ve #Karadağ’a maske, tulum ve hızlı tanı kiti taşıyan askeri uçağımız #Ankara’dan hareket etti. pic.twitter.com/YYLdrSgz3F
— Yavuz Selim KIRAN (@yavuzselimkiran) April 8, 2020
İtalya ve İspanya’ya da Sağlık Malzemesi Gönderilmişti
Covid-19 virüs salgınıyla mücadele kapsamında İspanya ve İtalya’ya 1 Nisan 2020’de TSK’ya ait A400M askeri nakliye uçağı ile yardım malzemesi gönderildi.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada:
“Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatlarıyla, Covid-19 virüsünden ciddi şekilde etkilenen ve büyük bir mücadele yürüten İspanya ve İtalya’ya için hazırlanan sağlık malzemeleri Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan yola çıktı.
Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A-400M tipi uçak ile NATO müttefikimiz İtalya ve İspanya’ya; tamamı Millî Savunma Bakanlığı bünyesindeki askeri fabrikalar, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve dikimevlerinde, yerli ve milli imkânlarla üretilen; koruyucu maske, yüz koruyucu maske, göz koruyucu maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvı gönderildi.” ifadesinde bulunmuştu.
Sn.Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, MSB'ye ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkânlarla üretilen; çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, COVID-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya’ya TSK'ya ait uçak ile gönderilecek. pic.twitter.com/6V6U3fm5T0
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 1, 2020
Bakan Akar: “MKEK tarafından haftada 2.5 milyon maske üretimi için çalışmalarımızı tamamladık”
Defence Turk Yayın Koordinatörü. Türk Savunma Sanayii özelinde; savunma teknolojileri, stratejileri ve politikaları araştırmacısı ve takipçisi.