Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.
“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 22. sayısında neler var?
Yazı, Analiz ve Makaleler
Hakan Torlak tarafından Dünden Bugüne Uçan Kanat ve ANKA-III Derin Darbe Uçağı başlığıyla kaleme alınan yazıda “Flying Wing / Uçan Kanat” konseptine sahip hava araçları incelenmekte. Geçmişten günümüze bahse konu konseptle hayata geçirilen projelerin incelendiği yazıda devam eden projeler de irdelenmekte. TUSAŞ tarafından geliştirilen ve uçan kanat yapısına sahip ANKA-III hakkında bilgiler ve daha fazlası Defence Turk Dergi 22. sayıda.
Yunanistan’ın Savunma Harcamalarındaki Artış: Güç Dengesini Yeniden Kurma Çabası başlığıyla Olgun Yılmaz tarafından kaleme alınan yazıda, Yunanistan’ın artarak devam eden savunma harcamaları incelenmekte. Yunanistan’ın sipariş ettiği savunma ürünlerinin deniz, kara ve hava özelinde incelendiği yazı, bölgedeki güç dengesini incelemekte. Yunanistan’ın gelecekte yaşayabileceği insan kaynağı sorununu da inceleyen yazı dergimizin yeni sayısında.
Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar tarafından kaleme alınan Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nde JF-17 Blok III Dönemi Başlarken başlıklı yazıda ise geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın sipariş ettiğinin açıklandığı JF-17 Blok III savaş uçakları incelenmekte. JF-17 savaş uçağının farklı varyantlarının karşılaştırıldığı yazıda Türkiye-Azerbaycan-Pakistan üçgeninin iş birliği fırsatları da irdelenmekte. JF-17 savaş uçakları ve daha fazlası Defence Turk Dergi’nin yeni sayısında.
Hava Savunma Harbi Muhribi TF-2000 başlığıyla Hakan Torlak tarafından hazırlanan yazıda ise Türk Deniz Kuvvetleri için kritik öneme haiz TF-2000 projesi ele alınmakta. TF-2000 hava savunma muhribinin sensör ve silah yüklerinin incelendiği yazıda projenin önemine de dikkat çekilmekte. TF-2000’in teknik özellikleri ve yaşanan son gelişmeler dergimizin yeni sayısında.
TEKNOFEST Akdeniz: İlkler ve Rekorlar başlığıyla Kadir Yücel tarafından kaleme alınan yazıda ise 2 – 6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz incelenmekte. Ek olarak TEKNOFEST’in “Türkiye Yüzyılı” özelinde sağladığı katkılar ve önemi incelenmekte. TEKNOFEST Akdeniz’de Türk savunma sanayii adına paylaşılan gelişmeler ve daha fazlası Defence Turk Dergi 22. sayıda.
Kapsül İçerikler
Yusuf Emir Işık tarafından kaleme alınan Türkiye’nin Hava Savunma Şemsiyesi: ÇELİK KUBBE başlıklı yazıda ise Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) sonrası açıklanan ÇELİK KUBBE incelenmekte. Türk Tipi Hava Savunma Şemsiyesi ÇELİK KUBBE’nin bileşenlerinin incelendiği yazıda sistemler sistemi ÇELİK KUBBE’nin geleceği de incelenmekte. ÇELİK KUBBE’nin önemi ve daha fazlası Defence Turk Dergi 22. sayıda.
Askeri Operasyonlarda Yeni Dönem: Keyvan MilOpsData başlığıyla kaleme alınan yazıda Türkiye’nin tek, dünyada sadece EASA sertifikalı ve onaylı askeri veri üreten iki tedarikçiden biri olan Keyvan Havacılık’ın yeni ürünü MilOpsData incelenmekte. Keyvan Havacılık’ın askeri ve devlet operasyonlarına yönelik geliştirdiği MilOpsData, güvenlik ve veri yönetimi sağlamaktadır. MilOpsData hakkında bilgiler dergimizin yeni sayısında.
Akif Ayyıldız tarafından Türkiye’nin Terörle Mücadelede Irak Penceresi başlığıyla kaleme alınan yazıda ise Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde bulunan terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonlar ele alınmakta. Mücadelenin diplomatik tarafının ele alındığı yazıda Irak ile geçtiğimiz süreçte konuyla ilgili imzalanan anlaşmalar da irdelenmekte. Türkiye’nin terörle mücadele gündemi ve daha fazlası Defence Turk Dergi 22. sayıda.
Melek Cevşen Yücel ve Cem Batur tarafından kaleme alınan Enberiden Enöteye bölümünde ise uzay programları ve yaşanan gelişmeler ele alınmakta. Farklı ülkelerin gerçekleştirdiği uzay çalışmaları, roket testleri ve uydu projelerinin incelendiği bölüm dergimizin yeni sayısında.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 22’nci sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.
Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı