ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol tarafından yapılan paylaşımda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne DORUK-2 elektro-optik sensör sistemlerinin teslim edildiği bilgisine yer verildi. Teslim edilen ürünler Mehmetçiğin keşif ve gözetlemede ihtiyaçlarını karşılayacak. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“DORUK-2, karakol ve sınır güvenliği faaliyetlerinde, sınır ötesi operasyonlarda, topçu birliklerini yönlendirmede, keşif ve gözetlemede kahraman Mehmetçiğe güç katacak.”
🔴🇹🇷DORUK-2 Elektro-Optik Sensör Sistemleri TSK'ya teslim edildi!
🔸️ASELSAN Genel Müdürü @Ahmet_AKYOL82: "DORUK-2, karakol ve sınır güvenliği faaliyetlerinde, sınır ötesi operasyonlarda, topçu birliklerini yönlendirmede, keşif ve gözetlemede kahraman Mehmetçiğe güç katacak." pic.twitter.com/hD1qyZ6iOA— Defence Turk (@Defence_Turk) November 9, 2023
DORUK-2, DORUK sisteminin geliştirilmiş bir versiyonudur. Bu bağlamda sistem keşif gözetleme, topçu desteği, özel kuvvetler ve emniyet birimleri tarafından kullanılabilmektedir. DORUK, otomatik görüntü işleme ve iyileştirme, gerçek zamanlı hedef koordinat hesaplamaları, dahili görüntü/video kaydı, USB üzerinde görüntü/video kaydı, RS232/RS422/Ethernet arayüzleri, telsizle veri aktarımı, yüksek çözünürlüklü OLED ekran ve kolay değiştirilebilir pil gibi özelliklere sahiptir.
ASELSAN elektro-optik alanında rekor teslimat gerçekleştirmişti
ASELSAN tarafından üretilen 1000 adet DORUK Sistemi ve 960 adet TİMSAH Termal Silah Dürbününün güvenlik güçlerine teslimatı gerçekleştirilmişti. Elektro-optik alanındaki söz konusu rekor teslimat nedeniyle Akyurt Tesislerinde dönemin ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün de katıldığı bir kutlama töreni gerçekleştirilmişti. Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, yurt içi ve yurt dışında farklı kullanıcılar tarafından kullanılan DORUK Elektro-Optik Sensör Sisteminde teslim edilen toplam miktar 2020 yılı itibarıyla 1000 adede ulaşmıştı.
İlgili Olarak
Nükleer Enerji Mühendisliği öğrencisi. Özel kuvvetler, piyade sistemleri özel ilgi alanı.