Güney Koreli Hanwha Defense, Avustralya’nın zırhlı araç alımı projesi kapsamında Redback zırhlı aracının prototiplerini gönderiyor.
Güney Koreli savunma sanayii şirketi Hanwha Defense Co. yaptığı açıklamada, Avustralya’nın zırhlı araç satın alım projesi için sunduğu 4.6 milyar dolarlık ihalenin bir parçası olarak yeni geliştirilen zırhlı aracın prototiplerini Avustralya’ya teslim edeceklerini ifade etti.
Şirkete göre, “Redback” olarak adlandırılan yeni modelin üç prototipi gönderilecek, bunlardan ikisi Salı günü batı kıyısındaki Pyeongtaek Limanı’ndan kalkacak ve Ağustos ayı sonlarında Melbourne’e ulaşacak.
Şirket, geri kalan prototipin ise bu yılın sonunda gönderileceğini açıkladı. Redback, Avustralya’nın Land 400 Phase 3 projesi için 400 yeni paletli zırhlı araç kapsamında kısa listede yer alan iki adaydan biri. Hanwha, testler ve değerlendirmeler için üç prototip aracı sağlamak üzere Ekim ayında Avustralya ile 50 milyon dolarlık bir risk azaltma faaliyeti (RMA) sözleşmesi imzaladı.
Diğer rakip ise Almanya’dan Rheinmetall Defense Electronics. Avustralya yeni araçları Kasım ayından itibaren 10 ay boyunca gözden geçirecek ve 2022 yılı sonuna kadar seçim yapacak. 40 tonluk Redback, saatte maksimum 65 kilometre hızla 11 kişiyi – üç mürettebat ve sekiz asker – taşıyabiliyor. Şirket, diğer zırhlı araçlara kıyasla aracın toplam ağırlığını azalttığını ve kara mayınlarına ve bombalı saldırılara karşı korumasına odaklandığını açıkladı.
Hanwha’dan yapılan açıklamada “Zırhlı bir aracın ağırlığı genellikle savunma yetenekleri artırıldığında artar, ancak ağırlığı arttırmadan koruma yeteneklerini geliştirmek için en son teknolojileri uyguladık.” denildi.
Hanwha Defense CEO’su Lee Sung-soo, “Kara sistemleri kabiliyeti ve geliştirme deneyimimizin üstünlüğünü göstererek nihai teklif veren olmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Dış Haberler Editörü