Askeri araçlar ve mürettebatı için koruma sistemleri geliştiren Jankel, Birleşik Krallığın Challenger 3 programının bir parçası olarak 148 araçlık mürettebat oturma setinin (444 koltuk) tasarımı, geliştirilmesi ve teslimatı için Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) şirketi ile 2 milyon sterlin değerinde bir sözleşme kazandı.
Challenger 3 programının ana yüklenicisi olan Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) tarafından verilen sözleşme, Birleşik Krallık Ordusu bünyesinde yer alan araçlar için komutan, nişancı ve yükleyici personel için yüksek düzeyde koruma seviyesine sahip koltuklar sağlamaktadır. Oturma sistemleri, Jankel şirketinin şu anda teknisyenler, mühendisler ve endüstri öğrencilerinden oluşan bir ekip dahil olmak üzere yaklaşık 150 kişilik personel istihdam eden batı Sussex, Birleşik Krallık üretim tesisinde tasarlanacak ve üretilecektir.
Jankel, bu sözleşmenin 50’den fazla iş kapısının oluşturulmasına veya sürdürülmesine yardımcı olacağını tahmin ediyor. Bu program aynı zamanda uzman tasarım, üretim ve imalat görevleri aracılığıyla iş gücü genelinde çeşitli becerilerin sürdürülmesine ve daha da geliştirilmesine yardımcı olacaktır.
Sözleşme, geliştirme ve üretim aşamalarını kapsamaktadır. Geliştirme aşamasında, Jankel yeni koltuk takımının tasarımını, geliştirilmesini ve Challenger 3 Ana Muharebe Tankına entegrasyonunu üstlenecek, ardından tasarım incelemeleri ve titiz testler yoluyla doğrulama yapacaktır. Yeni koltuklar tamamen test edildikten, sertifikalandırıldıktan ve onaylandıktan sonra üretim aşamasının 2025 yılında başlaması planlanmaktadır.
Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) Challenger 3 Proje Direktörü Nick Long, “2021 yılı mayıs ayında genel Challenger 3 sözleşme ödülü açıkladıktan sonra, harekete geçtik ve Challenger 3 çözümünü geliştirmede büyük ilerleme kaydediyoruz. Bu, Jankel gibi ortaklardan gelen kritik katkılarla gerçek bir ekip çalışması olacak. Bu nedenle, Birleşik Krallık becerilerinin ve üretiminin korunmasına yardımcı olan ve aynı zamanda Challenger 3 ekiplerinin güvenliğine ve korunmasına öncelik veren bu sözleşme ödülünü duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde açıklamada bulunmuştur.
Jankel yönetim kurulu başkanı Andrew Jankel ise, “Jankel olarak, Challenger 3 programını desteklemek için bu sözleşmeyi almaktan gurur duyuyoruz. Jankel, koruma ve yolcu beka sistemlerinin askeri platformlara nasıl entegre edileceğine dair derin bir anlayışla birleştirilmiş yenilikçi ve karmaşık problemleri çözme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Birleşik Krallık’ta kurulmuş ve merkezi de yine burada bulunan küresel bir şirketler grubu olarak, ordumuzun gelecekteki tank mürettebatı için mümkün olan en iyi korumayı tasarlamak ve sunmak için tüm bu deneyim ve uzmanlığı getirebildiğimiz için son derece memnunuz.” dedi.