MSB, son bir ayda icra edilen 7’si büyük ve 21’i orta çaplı olmak üzere toplam 28 operasyonda 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Millî Savunma Bakanlığı tarafından 6 Aralık 2020 günü, gündeme ilişkin açıklamaların yer aldığı bir bilgilendirme videosu yayımlandı. Videoda, terörle mücadele ve hudut güvenliği konularındaki önemli gelişmeler aktarıldı. MSB tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, son bir ayda 7’si büyük 21’i orta çaplı olmak üzere toplam 28 operasyonun icra edildiği ve söz konusu operasyonlar sonucunda 58 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
“TSK, terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir”
MSB tarafından yapılan açıklamalarda, “terörle mücadele” başlığı altında şu ifadelere yer verildi:
“Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG, FETÖ başta olmak üzere DEAŞ dâhil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.
TMH kapsamında; son bir ayda yurt içinde 5’i büyük, 20’si orta çaplı, yurt dışında 2’si büyük, 1’i orta çaplı olmak üzere toplam 28 operasyon icra edilmiş, 58 terörist etkisiz hale getirilmiştir.
Sincar Merkezi Irak Hükümeti ve Irak Kuzeyi Bölgesel Yönetimi arasında Sincar’da kamu düzeni ve istikrarın yeniden tesisi maksadıyla 9 Ekim 2020 tarihinde imzalanan anlaşmayı ve bu çerçevedeki çabaları destekliyoruz. Gelişmeleri yakinen takip ediyoruz.”
Hudut Güvenliği
Hudut güvenliğinin sağlanmasına yönelik açıklamalarda da bulunan MSB, bu kapsamda, son bir ay içerisinde yasa dışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 7.367 şahsın yakalandığını ve 40.160 şahsın hududu geçmeden engellendiğini bildirdi. Söz konusu şahıslar arasından 25’i FETÖ olmak üzere 39’unun terör örgütü üyesi olduğu tespit edildi.
Suriye’de 204 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
MSB, son bir ayda, Suriye Harekât Alanlarında tesis edilen huzur ortamını bozma teşebbüsünde bulunan 204 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayarak şu ifadelerde bulundu:
“Suriye Harekât Alanlarında tesis edilen barış ve huzur ortamını bozmak maksadıyla saldırı ve sızma girişiminde bulunan PKK/YPG’li teröristler kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hale getirilmektedir. Bu kapsamda son bir ay içerisinde 204 terörist etkisiz hale getirilmiştir.
İdlib’le ilgili olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivil kayıpların ve yeni bir insani trajedinin önlenmesi, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için bir taraftan üzerimize düşen sorumluluklarımız yerine getirilirken, diğer taraftan da ulusal güvenliğimize tehdit teşkil eden hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyecektir. Bu kapsamda gerekli tedbirler alınmaktadır.”
İlgili Olarak
Türk Silahlı Kuvvetleri Ayn İsa’daki terör hedeflerini vuruyor
