Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinde gerçekleştirilecek olan KARARLILIK-2023 Tatbikatı’nın detayları paylaşıldı.
T.C. Milli Savunma Bakanlığı, KARARLILIK-2023 Tatbikatı’nın detaylarını paylaştı. Bu kapsamda tatbikatın, 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Karadeniz, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’de icra edileceği bilgisi paylaşıldı.
Tatbikat ile Deniz Kuvvetleri’ne bağlı unsurların harekâta hazırlık eğitimlerinin icra edilmesi, karargâh personeli ve tatbikata katılan unsurların çok tehditli ortamda muhakeme, öngörü ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi, karargâh ve harekât merkezlerinin sevk ve idare etkinliğinin gözlenmesi ve diğer Kuvvet Komutanlıkları ile müşterek çalışabilirlik usullerinin ve karşılıklı destekleme imkân kabiliyetlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği bilgisi de paylaşıldı.
KARARLILIK 2023 Tatbikatı’na Deniz Kuvvetleri Komutanlığından; TCG ANADOLU, 10 adet fırkateyn, 8 adet denizaltı, 3 adet korvet, 17 adet hücumbot, 9 adet yardımcı sınıf gemi, 10 adet karakol gemisi, 6 adet mayın avlama gemisi, 1 adet amfibi çıkarma gemisi, 15 adet amfibi çıkarma aracı, 10 adet deniz karakol uçağı, 18 adet deniz helikopteri, 18 adet insansız hava aracının katılacağı açıklandı. Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 2 adet genel maksat helikopteri katılacak.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bu tatbikata 12 adet taarruz uçağı, 1 adet HİK uçağı, 2 adet manş uçağı, 2 adet test ve kalibrasyon uçağı katılacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan ise 4 adet sahil güvenlik botu tatbikatta yerini alacak. Bu bağlamda toplamda 76 adet su üstü gemisi, 8 adet denizaltı, 27 adet uçak, 20 adet helikopter ve 18 adet insansız hava aracı iştirak edecek.
Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin olarak 14 Eylülde haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmişti. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda eğitim ve tatbikatlar hakkında şu ifadeler kullanılmıştı:
“Birçok coğrafyada başarıyla görev yapan kahraman ordumuz, hâlihazırda yürüttüğü tüm operasyonları ve görevleri ile eş zamanlı olarak personelinin niteliklerini geliştirmek amacıyla eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürmektedir.”
İlgili Olarak
Türkiye’nin de yer alacağı Anakonda 23 tatbikatının hazırlıkları başladı

- ayyldzakf61@hotmail.com