ROKETSAN 6 Şubat’ta gerçekleşen ve ‘yüzyılın en büyük felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan seferberliğe ilk günden itibaren katkı sunuyor.
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerde kaybettiğimiz canlarımız için derin bir üzüntü duyuyor ve ülkemiz için başsağlığı diliyoruz. Bu vesileyle yaralılarımıza acil şifalar, başta depremzedelerimizin olmak üzere tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Depremlerin gerçekleştiği 6 Şubat’tan itibaren ülkemizde başlatılan seferberlik ile yaralarımızı hep birlikte kenetlenerek sarmaya çalışıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) ait Türk Milleti’nin bir şirketi olan ROKETSAN da bu çalışmalara tüm imkânlarını sonuna kadar kullanarak katkı sunmaya gayret ediyor.
Bugüne kadar hem ROKETSAN hem de çalışanlarıyla bölgeye şu destekleri sağladı:
Kurumsal olarak bölgeye;
- 1000 adet jeneratör,
- 68 ton akaryakıt,
- 12 palet gıda, ısıtıcı, kıyafet ve hijyen malzemesi,
- 120 adet afet çadırı,
- 250 adet gıda kolisi,
- 950 adet hijyen seti ve
- 360 adet kıyafet gönderildi.
Çalışanlar tarafından toplanan;
- 233 adet gıda kolisi
- 65 adet barınma kolisi ve
- 128 adet hijyen kolisi de ROKETSAN aracılığıyla bölgeye ulaştırıldı.
Öte yandan bölgede kurulan geçici barınma alanlarına destek için ise 200 adet konteyner bağışında bulunmak üzere ilgili makamlarca koordinasyon sağlandı.
Tüm bunların yanı sıra ROKETSAN merkez yerleşkesinin bulunduğu Ankara’nın Elmadağ ilçesine gelen depremzede öğrenciler için de 300 adet çantalı okul setini ihtiyaçları doğrultusunda öğrencilere hediye edildi. Bundan sonraki süreçte de ROKETSAN, öğrencilerin eğitimine katkı sunmayı sürdürecek.
İlgili Olarak