Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından EYP ile Mücadele Konferansı düzenlendi.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından, EYP ile mücadele faaliyetlerinde kullanılan/kullanılabilecek teknolojik araç, gereç, teçhizat ve benzeri ürünleri üreten kurum ve kuruluşların katılımı ile, EYP ile Mücadele Konferansı düzenlendi.
SSB Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda başlayan ve ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi’nde gösterim faaliyetleri ile son bulan etkinliğe, alanında tecrübe ve bilgi birikimine sahip kurum ve kuruluşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri, üniversite ve araştırma kuruluşları temsilcileri katılım sağladı. Konferansın başlangıcında, SSB Sistem ve Harekât Destek Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker, Jandarma Genel Komutanlığı MEBS Başkanı Tümgeneral Engin Çırakoğlu ve ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.
Dört gün süren etkinlik boyunca ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından teknik sunumlar yapıldı, sahada gösterim faaliyetleri icra edildi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde başlatılan Konferans kapsamında El Yapımı Patlayıcılarla Mücadele alanında hali hazırda yürütülen projeler, ulusal çapta gelinen duruma ilişkin değerlendirmeler, başlatılan Ar-Ge çalışmaları ve küresel ölçekte takip edilen yenilikçi teknolojiler ele alındı, EYP ile mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesinin önemi gözler önüne serildi. Konferans kapsamında EYP ile Mücadele alanında milli teknoloji atılımına destek veren tüm ekosistemin yoğun katılımı gerçekleşti
SSB’den Bacaklı Robot Çalıştayı
T.C Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda, yeni gelişmekte olan Bacaklı Robotlar alanında çalışmalar yürüten ekosistem, Bacaklı Robot Çalıştayı’nda bir araya gelmişti. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ev sahipliğinde, yeni gelişmekte olan Bacaklı Robotlar alanında çalışma yapan üniversite ve firmalar ile bu tip robotların askeri ve güvenlik alanındaki potansiyel Kullanıcıları Bacaklı Robot Çalıştayı’nda buluşmuştu.
SSB Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda, SSTEK desteği ile gerçekleşen çalıştaya, yedi firma ve beş üniversite ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı temsilcileri iştirâk etmişti. Bacaklı Robotlar alanında ortak hedefte buluşmak amacıyla düzenlenen çalıştayda, üniversite ve firmalarca yürütülen mevcut çalışmalar ve kabiliyetler paylaşılmıştı.
İlgili Olarak

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı