Son iki ayda Suriye Harekât Alanlarında komandolar tarafından, DEAŞ terör örgütü mensupları dâhil olmak üzere 229 terörist etkisiz hâle getirildi.
Milli Savunma Bakanlığı 29 Temmuz 2021 tarihinde yayınladığı video aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri faaliyetlerine ilişkin basın bildirisi yaptı. Bildiride, Suriye, Dağlık Karabağ olmak üzere birçok konu hakkında açıklama yapıldı.
Suriye Harekât Alanlarında terörden arındırılan bölgelerdeki mayın/EYP temizliği ile hayatın normalleşmesi maksadıyla insani yardım, altyapı ve günlük hayatı destekleme faaliyetleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak devam ediyor. Güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimleri Türk askerleri tarafından engellendi.
Bu kapsamda, son iki ayda Suriye Harekât Alanlarında komandolar tarafından, DEAŞ terör örgütü mensupları dâhil olmak üzere 229 terörist etkisiz hâle getirildi. Rejim ve destekçileri tarafından Suriye’de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin huzur ve güvenlik ortamı sağladığı bölgelerde gerçekleşen saldırılar devam ediyor. İdlib bölgesinde Rejim tarafından yapılan topçu atışlarında birçok sivil hayatını kaybetti.
Saldırıların sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunulmakta ve belirlenen hedefler derhâl ateş altına alınarak tahrip ediliyor. Türk askerlerinin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınıyor.
Dağlık Karabağ’da 344 bin 409 metrekare alan mayından temizlendi
Azerbaycan ordusuna destek sağlamak maksadıyla, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde mayın/EYP arama ve imha faaliyetleri kapsamında, bugüne kadar 344.409 metrekare alan mayından temizlendi. Kardeş ülke Azerbaycan’la yapılan ikili askerî ve iş birliği anlaşmaları kapsamında Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon ve eğitim faaliyetlerine destek verirken Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri; birlikte icra ettikleri tatbikatlarda, nitelikli personeli ve donanımı ile verilecek her türlü görevi yapabilecek güçte olduğunu gösterdi.
Ayrıca, 14 ve 23 Temmuz 2021 tarihleri arasında Ermenistan’ın tacizleri sonucunda 1 Azerbaycan personeli şehit oldu. 2 Azerbaycan personeli yaralandı. Söz konusu tacizlere Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından gerekli karşılık verildi. Son dönemde Ermeni tarafının taciz ve saldırılarında artış meydana geldi.
İlgili Olarak

Savunma Sanayii ile ilgileniyor.