Türkiye’den ve dünyadan birçok Siber Güvenlik firmasının katıldığı “Global Hybrid Warfare And Cyber Security Summit” Defence Turk’ün Medya Sponsorluğunda gerçekleştirildi.
Türkiye’den ve dünyadan birçok Siber Güvenlik firmasının katıldığı “Global Hybrid Warfare And Cyber Security Summit” Defence Turk’ün Medya Sponsorluğunda 3 Ekim tarihinde Bakü’de gerçekleştirildi. Etkinlikte Defence Turk’e özel açıklamalarda bulunan Azerbaycan Siber Güvenlik Organizasyonları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rahid Alekberli, siber hazırlık konusunda Türkiye, Azerbaycan ve İsrail’in tecrübelerini paylaştığını aktardı.
Bu kapsamda Alekberli,
“Siber güvenlik üzerine muhtelif sahalarda olan tecrübelerin paylaşılması hatta birçok devlette de bulunan tecrübelerin paylaşılması amacıyla toplandık. Etkinlikte çoklu paneller var. Bu etkinliğin esas amaçlarından biri de Azerbaycan – Türkiye ve İsrail birliğinin Siber dünyada olan zirvesini yakalamak.
Biz asıl olarak bu yılın yaz aylarında “Cyber Summer School” yani bir yaz mektebi hazırlamıştık. Burada hem İsrail, hem Azerbaycan hem de Türkiye’den gelen 100’den fazla çocuk siber güvenlik tecrübelerini paylaşmıştı. Hatta aralarında yarışmalar da düzenlenmişti. Bu istikamette işlerimizi taşımaya devam edeceğiz.”
dedi.

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı