Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin ilk milli uçan arabası olacak “CEZERİ”nin prototipini hazırlamak üzere çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından Türkiye’nin ilk milli uçan araba projesi “CEZERİ”ye ilişkin paylaşımda bulundu.
Selçuk Bayraktar’ın Twitter hesabından Türkiye’nin ilk milli uçan araba projesi “CEZERİ”ye ilişkin paylaşımı:
Yıllarca sürecek bir tasarım ve ARGE sürecinin başlangıcı. Yoğun geçen prototip geliştirme faaliyetinin ilk 8 ayı. Hedef 9. ayda doğum, yetişirse #TEKNOFEST‘te uçuş.
İlk iş isterlerin çıkartılması ve kavramsal tasarımların oluşturulması İlk eskizler.
Bir taraftan donanım, yazılım geliştirme ve motor itki sistemi test faaliyetleri devam ederken prototip imalatına aralıksız devam..
Sona yaklaşırken biraz süsleme zamanı da geldi.
4 farklı alternatifden sizce hangisi olsun? Takip eden sıralı twitlerde beğendiğiniz tasarımı fav’layın. (ilgili tweete ulaşmak için tıklayınız)
Not: İniş takımlarının tasarımı değişti. Türkiye’nin ilk Milli Uçan Araba prototipi.
Defence Turk Yayın Koordinatörü. Türk Savunma Sanayii özelinde; savunma teknolojileri, stratejileri ve politikaları araştırmacısı ve takipçisi.