TUSAŞ Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Savunma Sanayii Başkanlığı’nın “İskan ve İstihdam Projesi” kapsamında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Söz konusu gelişme TUSAŞ’ın resmi X hesabından yapılan paylaşım ile duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“Depremler sonrasında yaraların sarılması için seferberiz! Savunma Sanayii Başkanlığımızın “İskan ve İstihdam Projesi” kapsamında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Uçak, İHA ve helikopter parçaları üretmek üzere kiraladığımız bu tesisin altyapısını 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamladık. Tam kapasitede istihdam sayısını 1.100’e çıkarmayı hedeflediğimiz tesisimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dileriz. “
Depremler sonrasında yaraların sarılması için seferberiz!
Savunma Sanayii Başkanlığımızın “İskan ve İstihdam Projesi” kapsamında Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdik.
Uçak, İHA ve helikopter parçaları… pic.twitter.com/sgdKa3E501
— Türk Havacılık Uzay Sanayii (@TUSAS_TR) February 23, 2024
6 Şubat depreminin merkez üssü konumunda olan Kahramanmaraş’ta istihdam sağlanması ve şehrin kalkınması için Savunma Sanayi Başkanlığı’nın öncülüğünde TUSAŞ, Kahramanmaraş’a üretim tesisi açtı. Tesiste Uçak, İHA, Helikopter gibi hava araçlarına parça üretimi yapılacak olup, bölgedeki halkın istihdam edileceği de bildirildi.
Deprem felaketinin üzerinden 1 yıl geçmesi ile birlikte zarar gören bölgelerin yeniden kalkınması için çalışmalar devam ediyor. TUSAŞ’ın Kahramanmaraş tesisinin açılmasıyla birlikte, savunma sanayii alanında deprem bölgesinde yapılacak olan yatırımların ilki gerçekleştirilmiş oldu. Bu bağlamda ilk olarak 100 Kahramanmaraşlı’ya eğitim verilecek ve işe başlama süreçleri gerçekleştirilecek.
Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün TUSAŞ Havacılık Yapısalları Üretim Tesisinin açılışında yaptığı konuşmada aşağıdaki ifadelere yer verdi:
“Savunma sanayii, ileri teknolojinin ve sanayinin lokomotifi konumundadır. Bu alanda yapacağımız her çalışma ve ekosistemimizde elde edeceğimiz derinlik, bizi daha da ileriye taşıyacaktır. Türk savunma sanayisinin dışa bağımlılığını bitirme hedefi iyi bir noktaya gelmiş olup, ülkemiz artık teknoloji ithal eden değil, teknoloji ihraç eden bir ülke konumuna doğru emin adımlarla yürümeye devam etmektedir. İleri teknolojiye sahip savunma sanayi ürünlerinin, inovasyon odaklı diğer sektörlere öncülük etmesine katkıda bulunması inancıyla kamu, üniversite ve özel sektör olarak hep birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalar sayesinde daha ileri seviyelere ulaşmak mümkün olacaktır.”
İlgili Olarak
Makine Mühendisi
Teknoloji, Tarih, Dış Politika ve Savunma Sanayi Araştırmacısı.