Fransa, Almanya ve İspanya, 2027’ye Kadar Savaş Uçağının İlk Uçuşu İçin Anlaştı.
Fransa, Almanya ve İspanya’nın savunma bakanları, 2027 yılına kadar ilk uçuşunu gerçekleştirmesi beklenen NGWS / FCAS (Yeni Nesil Silah Sistemi / Geleceğin Savaş Hava Sistemi) programının bir sonraki aşamasını tamamladı.

Fransa Silahlı Kuvvetleri Bakanı Florence Parly, Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles yaptıkları ortak açıklamada , NGWS / FCAS programında bir sonraki aşamanın içeriğine ilişkin görüşmelerin tamamlandığını duyurdular.
DGA [Fransa], BMVG [Almanya] ve DGAM [İspanya] tarafından son birkaç ayda yürütülen görüşmeler, programın tanıtımdan sonraki aşaması için farklı ortaklar arasında dengeli bir anlaşma sağladı. Fransa Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilgili devlet düzenlemelerinin artık resmi doğrulama için ulusal idari süreçleri izlemeye hazır olduğu belirtildi.
Yeni nesil savaş uçağı olan NGWS, “Uzaktan Taşıyıcılar” (uzaktan kumanda edilen hava platformları) ve bilgi üstünlüğünü sağlamak için tasarlanmış bir savaş bulutundan oluşacaktır. Geleceğin çeşitli ulusal hava muharebe sistemlerine tamamen entegre edilecek olan NGWS, çok çekişmeli ortamlarda operasyonel üstünlük sağlayacak.

NGWS / SCAF, silahlı kuvvetlere beklenen düzeyde performans sağlayacak en son teknolojileri (tahrik, manevra kabiliyeti, radarlar, optronik, elektronik harp, bağlanabilirlik, yapay zeka, birlikte çalışabilirlik vb.) entegre ederek, savunma sektöründe inovasyonun ön saflarında olduğu katılımcı endüstriler yer alacaktır.
Programın sanayi organizasyonu, her ülkedeki sanayicilerin en gelişmiş becerilerini dengeli, geniş ve derinlemesine bir ortaklık içinde bir araya getirerek projenin bütünlüğünü ve etkinliğini sağlamak için belirlendi. Seçilen işbirliği planı, gelecekteki sistemin rekabet gücünü sağlarken, katılımcı üç ülkenin endüstrilerini güçlendirmek için eşi görülmemiş bir fırsat sunuyor. Bu iddialı program, Avrupa’nın güvenlik sağlayıcısı olarak statüsünü önemli ölçüde güçlendirecek ve üç katılımcı devletin stratejik ortak alanlarda bağımsız hareket etmesini sağlayacaktır.
İlgili Olarak

https://twitter.com/EmirSenirget