Korea Aerospace Industries firması (KAI) Senegal’den almış olduğu 5 adetlik eğitim uçağı siparişi kapsamında, ASELSAN’dan MXF tipi hava telsizlerine ait uzak komuta cihazını tedarik etme talebinde bulundu.
ASELSAN’ın ürettiği MXF tipi hava telsizlerine ait uzak komutaların (5 adet) KAI firması üzerinden KT-1 temel eğitim uçaklarına entegre edilmek üzere Senegal’e satışı gerçekleşti. Teslimatlar Mart ayı içerisinde tamamlanmış olup ASELSAN bünyesinde üretilmekte olan askeri ürünler kapsamında Senegal’e yapılacak ilk ihracat olarak dikkat çekmekte.
KAI tarafından üretilen KT-1 uçakları Türk Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmakta (Türkiye için üretilen versiyonu KT-1T) .

Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni. Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu ve amatör fotoğrafçı. Teknoloji, otomotiv ve uluslararası ilişkiler meraklısı. Savunma sanayii araştırmacısı.