• Gizlilik
  • Koşullar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Hesabım

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

ENG
DefenceTurk
TUSAŞ 47 Yaşında!
Dergi
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel Haberler
    • Kara Kuvvetleri ve Kara Sistemleri
    • Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri
    • Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
  • Özgün
    • Sistemler ve İncelemeler
    • Yazılar ve Analizler
    • Söyleşiler
  • Ürünler
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Havacılık ve Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Entegre Güvenlik Sistemleri
    • Muhabere ve Elektronik Sistemler
    • Tedarik ve Ar-Ge Projeleri
  • Ansiklopedi
  • DergilerÜcretsiz Oku
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Fuarlar
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel Haberler
    • Kara Kuvvetleri ve Kara Sistemleri
    • Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri
    • Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
  • Özgün
    • Sistemler ve İncelemeler
    • Yazılar ve Analizler
    • Söyleşiler
  • Ürünler
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Havacılık ve Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Entegre Güvenlik Sistemleri
    • Muhabere ve Elektronik Sistemler
    • Tedarik ve Ar-Ge Projeleri
  • Ansiklopedi
  • DergilerÜcretsiz Oku
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Fuarlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
DefenceTurk

Aselsan’ın 2018’i?

Fatih Mehmet Yazar: Fatih Mehmet
23 Mar 2019 13:56
Kategori: Genel Haberler
A A
0
Aselsan’ın 2018’i?
FacebookTwitterLinkedinWhatsappTelegramQR Kodu

Türk savunma sanayii her geçen yıl daha çok güçlenerek büyüyor. Türkiye’deki sektör geçtiğimiz yıl 2 milyar dolarlık ihracatı aştı ve daha büyük hedeflere doğru yol almaya başladı. Türk savunma sanayii endüstrisinin göz bebeği Aselsan’ın 2018 yılı nasıl geçti?

2017 yılında bakiye siparişi 6,8 milyar dolar olan Aselsan 2018 yılında 9,1 milyar dolarlık bakiye siparişine ulaştı. Aselsan, 2017’de 5,4 milyar liralık net satış rakamını ise 9 milyar lira seviyesine çıkardı.

Aselsan İnsan Kaynağı

Aselsan, her geçen yıl yükselen hedeflerine ulaşmak için yüksek nitelikli çalışanları bünyesine katmakta, sürdürülebilir başarı için çalışan memnuniyetini sürekli takip etmekte ve üretilen değerin ancak sahip olduğu insan kaynağı ile mümkün olduğunun bilinciyle operasyonlarını sürdürmektedir. 2017 yılında 5348 personele sahip olan Aselsan insan kaynağını 2018’de 6445’e çıkardı.

Aselsan 2017-2018 İnsan Kaynağı

Ar‑Ge Faaliyetleri

ASELSAN, son dönemde ana faaliyet alanı olan savunma teknolojilerinin yanında enerji, ulaşım, sağlık ve gelecek nesil hücresel haberleşme gibi alanlarda da Ar‑Ge faaliyetlerini milli hedefler çerçevesinde büyüterek sürdürmüştür. Aselsan’ın 2017 yılı Ar-Ge harcaması 1,67 milyar lira seviyesindeyken 2018’de bu rakam 2,16 milyar lira seviyesine çıkmıştır.

2018’de öne çıkan gelişmeler

Burak Sınıfı Korvet modernizasyonu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde uzun süredir hizmet vermekte olan Burak Sınıfı Korvetlerin modernizasyonu gündeme gelmiştir. Modernizasyon kapsamının belirlenmesi amacıyla sözleşme öncesi keşif faaliyetleri İzmir Tersanesi Komutanlığında icra edilmiştir. Bu kapsamda Denizgözü-AHTAPOT Elektro-Optik Dayrektör Sistemi ve Geliştirilmiş Lazer İkaz Sisteminin entegrasyonu hedeflenmektedir.

Denizgözü-AHTAPOT Elektoro-Optik Dayrektör Sistemi ve Geliştirilmiş Lazer İkaz Sistemi

12 adet Tuzla Sınıfı Karakol Botuna Denizaltı Savunma Harbi Roketi

Sistem ROKETSAN tarafından geliştirilen DSH Roketlerini atmak üzere tasarlanmış olup 2012 yılı itibariyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren 4 adet Yeni Tip Karakol Botuna (YTKB) entegre edilmiştir.

2018 yılı son çeyreğinde Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve ROKETSAN arasında imzalanan Milli DSH Roketi ve Atıcı Sistem Tedariki sözleşmesi kapsamında Aselsan-ROKETSAN ile sözleşme imzalamıştır.  Sözleşme kapsamında Aselsan tarafondan 12 adet DSH Roketi Atıcı Sistemi ve yedekleri üretilecek, ilgili sistemler Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alan YTKB’lere entegre edilecek ve gerekli eğitimler verilecek.

Taktik Saha Haberleşme Sistemi-II geliyor

TASMUS Sistemi; ağ merkezli muhabere konseptine uygunluğu, sahip olduğu güçlü IP (Internet Protocol) altyapısı, diğer haberleşme sistemleri ile uyumluluğu, artırılmış band genişliği ve gelişmelere açık mimarisi ile taktik alanda ihtiyaç duyulan gereksinimlerin tamamına cevap veren entegre bir çözümdür. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile imzalanan sözleşme kapsamında, modernize edilen TASMUS-G+’nin 2018 yılı içinde sekiz farklı bölgede teslimatı tamamlanmıştır.

Gelecek nesil TASMUS sistemi olacak olan TASMUS-II Prototip Sisteminin muayenelerine 2018 yılı içinde başlanmıştır. TASMUS unsurlarının ilavesini içeren 2017 yılı sonunda imzalanan ek ihracat sözleşmesi kapsamında ilk teslimat 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilmiştir.

2200 adet SARP UKSS teslim edildi

Kara araçlarında veya sabit tesislerde kara ve hava tehditlerine karşı yakın savunma silahı olarak kullanılmak üzere geliştirilen 12.7mm SARP Uzaktan Komutalı Silah Sisteminin Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyacına yönelik olarak seri üretimine ve teslimatlarına devam edilmiştir. 2018 yılı sonu itibarıyla teslim edilen toplam SARP Sistemi sayısı 2200 adete ulaşmıştır.

SARP Sisteminin Rus menşeli silah takılabilen versiyonu olan SARP- DUAL NSV Sisteminin ihracatı gerçekleştirilmiştir. SARP Sisteminin tehdit seviyesinin yüksek olduğu kritik görevlerde insansız olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla kablosuz kumanda edilebilen SARP-KABLOSUZ Sisteminin geliştirme çalışmaları tamamlanmıştır. Söz konusu ürün, farklı platform üreticilerinin insansız araçlarına entegre edilmiştir.

Helikopterlere CATS geliyor

CATS Elektro-Optik Keşif Gözetleme ve Hedefleme Sistemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmiştir. CATS Sisteminin helikopterlerde kullanılacak versiyonu ile ilgili olarak çalışmalar başlatılmıştır.

ATAK Programı teslimatları

Proje kapsamında görev bilgisayarı başta olmak üzere ASELSAN tarafından geliştirilen ve üretilen kokpit gösterge ve kontrol, hedef tespit ve nişangah, seyrüsefer, haberleşme, elektronik-harp ve kendini koruma, görev ve silah yönetim sistemlerinin teslimatları bir adet prototip Helikopter, 9 adet Erken Duhul Helikopteri (EDH), 29 adet ATAK Faz-1 Helikopteri ve 21 adet ATAK Faz-2 Helikopteri için tamamlanmıştır. 2018 yılı sonu itibari ile 9 adet EDH ve 29 adet ATAK Faz-1 Helikopteri Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine ve dört adet ATAK Faz-1 Helikopteri İçişleri Bakanlığı envanterine alınmıştır. Devam etmekte olan helikopter kabul testleri kapsamında, teknik ve entegre lojistik destek faaliyetleri sürdürülmektedir.

Deniz Elektronik Harp (EH) Sistemleri

TCG YAVUZ platformunda liman kabul testleri 2018 yılı içinde başarı ile tamamlanmıştır. Dördüncü gemi olan TCG TURGUTREİS platformuna EH Suit entegrasyon faaliyetleri tamamlanmış olup, 2019 yılı içinde tüm kabul faaliyetlerinin tamamlanması hedeflenmektedir.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın tecrübe ve yönlendirmeleri ile sahada etkinliği kanıtlanan ARES/AREAS serisi Elektronik Harp Sistemlerimizin, dünya donanmalarına ihracatı amacı ile yürütülen faaliyetler neticesinde, dost ve kardeş ülke Pakistan Donanmasının ihtiyacını karşılamak üzere uluslararası rekabet şartlarında kazanılan ihaleler ile yeni sözleşmeler imzalanmıştır.

Temren Füzesi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan S-70B Sea Hawk Helikopterlerinin TEMREN Güdümlü Mühimmatının entegrasyonuna yönelik çalışmalar devam etmekte olup, 2019 yılı içinde ilk atışın yapılması planlanıyor.

Fatih Mehmet
Fatih Mehmet

Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni. Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu ve amatör fotoğrafçı. Teknoloji, otomotiv ve uluslararası ilişkiler meraklısı. Savunma sanayii araştırmacısı.

Etiketler: 2018ASELSANAtakCATSElektro-OptikGemihelikopterinsan kaynağıkorvetmuharebesavaş gemisiTASMUS
SPONSORLU İÇERİK
Önceki Haber

Bordo bereliler yeni kamuflajlarıyla yemin etti

Sonraki Haber

Aktif koruma sistemleri, koruyamama sistemlerine dönüşebilir mi?

İlgili Yazılar

Hayat kurtaran savunma sanayii teknolojileri MRBS’de sergilenecek
Genel Haberler

Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde yeni ürünler görücüye çıktı

3 gün önce
Savunma sanayii sektöründe ilk kez medya zirvesi düzenlendi
Genel Haberler

Savunma sanayii sektöründe ilk kez medya zirvesi düzenlendi

4 gün önce
Hayat kurtaran savunma sanayii teknolojileri MRBS’de sergilenecek
Genel Haberler

Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi kapılarını açtı

4 gün önce
Genel Haberler

Gürbağ Savunma afet yaralarını sarmak için çalışıyor

4 gün önce
İngiltere Genel Kurmay Başkanı’ndan Baykar’a üst düzey ziyaret
Genel Haberler

İngiltere Genel Kurmay Başkanı’ndan Baykar’a üst düzey ziyaret

1 hafta önce
Savunma Sanayii Medya Zirvesi 20 Mart’ta Ankara’da düzenlenecek
Genel Haberler

Savunma Sanayii Medya Zirvesi etkinlik takvimi belli oldu

1 hafta önce
Sonraki Haber
Aktif koruma sistemleri, koruyamama sistemlerine dönüşebilir mi?

Aktif koruma sistemleri, koruyamama sistemlerine dönüşebilir mi?

Please login to join discussion

Google Haberler

İlginizi Çekebilir

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na T129 ATAK FAZ-2 teslimatı
Haberler

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na T129 ATAK FAZ-2 teslimatı

3 dakika önce
Haberler

Yeni Nesil Fırtına Obüsü için alternatif güç grubu seçildi!

2 gün önce
Yunanistan’dan zırhlı amfibi hücum aracı tedariki
Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri

Yunanistan’dan zırhlı amfibi hücum aracı tedariki

6 gün önce

Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi

@ 2021 Defence Turk. Tüm hakları saklıdır.

Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi

  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler
Menu
  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Giriş
  • Sepet
  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler

© 2020 Tüm hakları saklıdır.
DefenceTurk

Tekrar Hoşgeldiniz!

Lütfen hesap bilgilerinizi girin

Şifrenizi mi unuttunuz?

Parolanızı kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen e-posta adresi veya kullanıcı adı girin.

Giriş

Defence Turk'ün Yeni Hizmetleri

Defence Turk sektöre yönelik yeni hizmetlerini sunar. Profesyonel ekibimiz sorunlarınıza çözümler üretmek için yanınızda!

Hizmetleri Keşfedin
Hemen iletişime geç
Konuşma başlat
Merhaba! Aşağıdaki Defence Turk logosuna tıklayarak bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Ekibimiz birazdan sizinle iletişime geçecek
Defence Turk
Yazmak için buraya tıklayın