24-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Moğolistan ve BİYOTEKSAN arasında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi.
BİYOTEKSAN’ın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 24-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Moğolistan’a Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Hudut Kapıları Daire Başkanlığı Başkan Yardımcısı Hakan ÖZEN’in heyet başkanlığında ve Türkiye’nin Moğolistan Büyükelçisi Zafer ATEŞ’İN teşrifleriyle ziyaret gerçekleştirildiği aktarıldı.
Ziyaret kapsamında Türkiye’nin düzensiz göçle mücadelesi hakkında bilgi verildiği belirtildi. Bu kapsamda düzensiz göç ile mücadelede kullanılan Milli Biyometrik Veri Sistemi’nin Moğolistan Göç İdaresi Genel Müdürü Uuganbayar NERGUI, Adalet ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı P. SAİNZORİG, Sınır Koruma Genel Müdürü Tuğgeneral Kh.LKHAGVASUREN, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Dairesi Başkanı B.BOLD ve heyetlerine tanıtıldığı aktarıldı. Ek olarak Moğolistan ile yapılabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü belirtildi.
24-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Moğolistan’a Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Hudut Kapıları Daire Başkanlığı (@gocmenhudut) ile Başkan Yardımcısı Sn. Hakan ÖZEN’in heyet başkanlığında ve Türkiye’nin Moğolistan Büyükelçisi Sayın Zafer ATEŞ’İN teştifleriyle (@UlanbatorEmbTur) + pic.twitter.com/sRB45kUD8W
— BİYOTEKSAN (@biyoteksan) October 3, 2022
BİYOTEKSAN’dan milli parmak izi tanıma sistemi
Ankara’da düzenlenen 4. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulusal Biyometrik Kimliklendirme Sistemleri alanında çözümler sunan BİYOTEKSAN’ın geliştirmekte olduğu yerli ve milli algoritmalara sahip parmak izi tanıma sistemi hakkında açıklamalarda bulunmuştu.
Farklı bir ülkedeki yabancı şirketten alınan sisteme göre BİYOTEKSAN tarafından geliştirilen yerli sistemin parmak izi doğrulama oranının daha yüksek olduğunu belirten Bakan Soylu;
“Bizim parmak izinin sayısallaştırılması algoritmamız yabancı bir ülkeden satın almayla gerçekleşmişti. Bundan 2,5 yıl önce bunun çalışmalarına başladık ve Havelsan’la birlikte kurulan ortak bir şirketle bunu sağladık. Şimdi size vereceğim rakam dünyada bu konularda hemen hemen en iyi orana ulaşmış rakam. Bizim başka bir ülkeden satın alma yaptığımız bir şirketle sayısallaştığımız parmak izi yani parmak izinin doğrulanması veya parmak izinin alınması, yabancı şirketten bize satılan programda yüzde 82’ydi.

Şimdi bizim son 2,5 yılda geliştirdiğimiz ve yüzbinlerce defa test ettiğimiz uygulamalı gördüğümüz program yüzde 94,7. Yani aslında bu Teknoloji ve Verimlilik fuarının ne anlama geldiği, yerliliğin ve milliliğin ne anlama geldiği, bunun nasıl teşvik edildiğinin belki de en önemli süreçlerinden ve örneklerinden bir tanesini değerlendirdik.”
ifadelerini kullanmıştı.
İlgili Olarak
BİYOTEKSAN’ın yerli bulut altı insansız hava aracı UÇBEY görücüye çıktı

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı