BMC tarafından geliştirilen Altuğ 8×8 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) IDEF 2021 savunma ve havacılık fuarı kapsamında ilk kez sergilendi. Farklı silah sistemleri ile donatılabilen araç ASELSAN’ın 35 mm KORHAN silah kulesi ile sergilendi. ALTUĞ’un paletli ve tekerlekli 52 farklı tipte 2952 aracın tedarik edileceği Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araçlar (YNHZA) ihalesinde yarışması bekleniyor.
ALTUĞ 8×8
Modüler tavan konsepti ile farklı kullanıcı ihtiyaçları ve görevler için tek bir platform. Yüksek seviyede ve artırılabilir modüler balistik mayın, EYP koruması ve KBRN koruma sistemine sahip 8X8 Altuğ, muharebe sahasının kalesi iken atış yeri tespit sistemi ile avantaj sağlar.
- Yüksek güç/ağırlık oranı
- Dört akstan mümenleme
- Sınıfında en kısa dönüş yarıçapı
- Meskun mahalde yüksek manevra kabiliyeti
- Araç içinden komuta edilebilen insansız kule
- 12,7 mm ana silah kulesi bulunan zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve 35 mm ana silah kulesi bulunan zırhlı muharebe aracı (ZMA) konfigürasyonu
- 7,62 mm eş eksenli silah
- Modüler tasarım
- Tek gövdede farklı araçlar
- 105 mm top dahil farklı silah ve görev sistemleri entegrasyonuna uygun modüler tavan
- Gelişmiş hedef tespit, takip ve komuta kontrol sistemleri ile yüksek konvansiyonel harp kabiliyeti
- Yüksek yerlilik oranı
Teknik Bilgiler:
Hareket Kabiliyeti:
Elektrik Sistemi
AKS
Süspansiyon
Tekerlek Sistemi
Dümenleme Sistemi
|
Dönüş Yarıçapı
Ateş Gücü
Atış Kontrol Sistemi
Yardımcı Sistemler
|
Personel Kapasitesi
Çevre Koşulları
Bekâ
Komuta Kontrol
|
Hareket Kabiliyeti ve Boyutlar
Defence Turk Yayın Koordinatörü. Türk Savunma Sanayii özelinde; savunma teknolojileri, stratejileri ve politikaları araştırmacısı ve takipçisi.