İtalyan Tersanesi Intermarine, Cezayir Donanmasına 2. El Kasseh sınıfı mayın karşı tedbir gemisini (MCM) teslim etti.
İtalyan tersanesi Intermarine (Immsi S.p.A. sanayi grubunun bir yan kuruluşu), 2.El Kasseh sınıfı mayın karşı tedbir (MCM) gemisini Cezayir Donanmasına teslim etti. Üçüncü gemi şu anda yapım aşamasındadır.
Geminin özellikleri İtalyan Donanmasının Lerici ve Gaeta sınıfı mayın karşı tedbir (MCM) gemilerine dayanmaktadır. Gemi, 52.5 metre uzunluğa ve 10 metre uzunluğa sahiptir. Ayrıca, 13 ile 16 knot arasında bir maksimum hız için iki dizel motorla güçlendirilmiştir. Geminin gövde de dahil olmak üzere bütün yapısı, bu tür bir proje için özel olarak geliştirilmiş fiberglas ve monokok tek kat inşaat tekniği kullanılarak inşa edilmiştir. Balsa çekirdeğini çevreleyen iki fiberglas ve karbon fiber tabakadan oluşan sandviç konfigürasyonda gerçekleştirilen üst yapılar, reçine infüzyon yöntemi ile inşa edilmektedir.
Intermarine, basın açıklamasında, ABD, Avustralya ve İtalya da dahil olmak üzere 8 ülkenin deniz kuvvetleri için 9 farklı konfigürasyonda 43 mayın tarama gemisi inşa ettiklerini ve bu özel gemi sektöründeki uluslararası liderliğini doğruladıklarını eklemiştir.
Cezayir Donanması için inşa edilen ilk gemi El-Kasseh 1 (flama 501) için, 2012 yılında ilk sac kesim işlemi yapılmış, 2016 yılı Nisan ayında denize indirilmiş ve 2017 yılı Haziran ayında hizmete girmiştir. 29 Temmuzda teslim alınan El-Kasseh 2 (flama 502) gemisinin ilk sac kesimi 2016 yılında yapılmış ve 2018 yılı Aralık ayında denize indirilmiştir.