CTech, tedarikçileri ve alt yüklenicilerinin temsilcileriyle ‘’CTech Ekosistem Kalite Buluşması’’ kapsamında İstanbul’da bir araya geldi.
Deniz, kara, hava ve uzay platformları için yerli, yenilikçi ve özgün haberleşme teknolojileri ile aviyonik sistemler geliştiren CTech, tedarikçileri ve alt yüklenicilerinin temsilcileriyle ‘’CTech Ekosistem Kalite Buluşması’’ kapsamında İstanbul’da bir araya geldi. Buluşmada, tedarik zincirinde kalite yönetiminin önemi ele alınırken, CTech’in vizyon ve misyonu, kalite standartları detaylı bir şekilde katılımcılara aktarıldı. CTech’in tedarik zincirinde kaliteyi en üst seviyeye taşıyarak müşteri beklentilerini karşılayan, güvenilir ve sürdürülebilir ürünler sunmayı hedeflendiği konuşuldu.
Toplantıda ayrıca uzun vadeli ve güvenilir iş ortaklıkları oluşturma, üretim süreçlerinde verimliliği sağlama ve tedarikçilerle güçlü iş birlikleri kurarak kaliteyi sürekli iyileştirme konularına da vurgu yapılırken, toplantı ile birlikte tedarik zincirinde yer alan paydaşlarla ortak kalite anlayışının daha da ileri taşınması amaçlandı. CTech, “Türkiye’de öncü, dünyada oyuncu olma” vizyonuyla ürettiği yerli ve milli teknolojilerle kalite standartlarını en üst seviyede tutma vizyonu doğrultusunda çalışmalarına devam edecek.

CTech, IDEX 2025’te ürünleriyle boy göstermişti
CTech, 17-21 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de gerçekleştirilen ve körfez bölgesinin en önemli savunma sanayi fuarlarından IDEX 2025’te ürünlerini tanıtmıştı. Bölgede artan İnsansız Deniz ve Kara Araçları talebine yönelik çözümleriyle fuarda güçlü bir şekilde yer aldıklarını belirten CTech Genel Müdürü Dr. Cüneyd Fırat şunları söylemişti:
“Ülkemiz, İnsansız Deniz Araçları (İDA) alanında dünyada öncü bir konuma sahip ve Türkiye’deki İDA projelerinin büyük bir kısmında CTech uydu haberleşme terminali AquaARX yer alıyor. Yine ülkemizdeki insansız kara araçlarının büyük çoğunluğunda ve bazı Körfez ülkelerinin platformlarında Ufuk Hattı ve Dışı (Line of Sight – LOS ve Non-Line of Sight – NLOS) haberleşme terminali ailemiz UfukLink Mini kullanılıyor. Sahada kendini kanıtlamış bu ürünlerimizin, Körfez bölgesinde giderek yaygınlaşan İDA ve İKA kullanımı için büyük bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz.
Ayrıca, özellikle hareketli platformlar için geliştirilen, hareket halindeyken GSM ve uydu üzerinden veri ile ses haberleşmesini sağlayan yeni ürünümüz TrackARX; helikopter kanatçıklarının sinyal kesici etkisine karşı geliştirilen helikopter uydu haberleşme terminalimiz HeliARX; çeşitli iletişim kanallarını birleştirerek haberleşmede kesintisizliği ve elektronik karıştırmaya dayanıklılığı sağlayan SCOFUS ürünümüze aviyonik yetenekler kazandırılmasıyla insanlı helikopter ve uçaklar için kullanıma elverişli hale gelen ScofusAvio gibi ileri haberleşme teknolojilerimizle, askeri ve devlet hava araçları tedarik ve modernizasyon programlarını da desteklemeyi hedefliyoruz.”

İlgili Olarak
Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi. Amatör olarak ulusal güvenlik, güvenlik politikaları ve savunma sanayii ile ilgileniyor.