Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.
“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 9. sayısında neler var?
Söyleşi
Defence Turk Dergi Dokuzuncu sayımızda ilk olarak bir röportaj görüyoruz. Röportaj kapsamında CyberThink Siber Güvenlik Düşünce Kuruluşu Teknik Lideri Mahir Yüksel, Ukrayna – Rusya Savaşı özelinde Siber Güvenlikteki son durumu aktardı. Bu bağlamda Yüksel, savaşın farklı boyutlarına, unsurlarına, taraflarına vs. açıklık getirmeye çalıştı. Siber güvenlik ve daha fazlasına dergimizin 9. sayısından ulaşabilirsiniz.
Yazı, Analiz ve Makaleler
Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar tarafından kaleme alınan Ukrayna – Rusya Savaşı Devam Ederken başlıklı yazı, 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan ve günümüzde devam eden Ukrayna-Rusya savaşının farklı boyutlarını inceliyor. Savaşın gidişatına yön veren olayların açık kaynaklardan elde edilen bilgilerle derlendiği yazıya ve daha fazlasına dergimizin 9. sayısından erişebilirsiniz.
Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük tarafından kaleme alınan Orta-Uzun Erimli ve Yüksek Etkinlikli Füzeler: ÇAKIR ve KUZGUN başlıklı yazıda ise ROKETSAN tarafından 31 Mart 2022 tarihinde duyurulan ÇAKIR, TÜBİTAK SAGE tarafından ilk kez IDEF’17 fuarında konsept olarak tanıtılan KUZGUN füzeleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon kabiliyetine etkileri aktarılmakta. Füzeler ile ilgili bilgilere ve daha fazlasına dergimizin 9. sayısından erişebilirsiniz.
Ahmet Keleş tarafından kaleme alınan NATO’yu Sınamak: İttifakın Dönüşümü ve Ukrayna başlıklı yazı, NATO’nun Ukrayna-Rusya savaşında verdiği zorlu sınavı ve kurulduğu günden itibaren yaşadığı dönüşümleri ele almakta. NATO’nun dönüşümü ve daha fazlası dergimizin 9. sayısında.
Araştırmacı Rahmi Erkut Erdinçler tarafından kaleme alınan Yeni Bir SİHA Taarruz Konsepti? Ukrayna’da Gerilla SİHA Taarruzları başlıklı yazıda ise günümüz harp sahasında önemli bir yeri olan S/İHA’lar ve kullanım alanları inceleniyor. Farklı coğrafyalarda yaşanan savaşlar üzerinden incelenen konseptlere ve daha fazlasına dergimizin 9. sayısından ulaşabilirsiniz.
Mehmet Ali Kula tarafından kaleme alınan Ukrayna-Rusya Savaşı’nda Manga Yapısı ve Silahları başlıklı yazıda 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı’nda tarafların manga yapıları ve kullandıkları silahlar ele alınmakta. Harp alanından yayınlanan görsellere dayanarak hazırlanan yazıya ve daha fazlasına dergimizin 9. sayısından erişebilirsiniz.
Kaan Azman tarafından DIMDEX 2022’de Öne Çıkan Gelişmeler başlığıyla kaleme alınan yazıda 21-23 Mart 2022 tarihlerinde Katar’da düzenlenen Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX 2022) süresince tanıtılan ürünler ve sektörden gelişmeler yer almakta. Yerli firmalarımızın da yer aldığı fuar ile ilgili bilgiler ve daha fazlası Defence Turk Dergi 9. sayısında.
Kapsül İçerikler
Yusuf Emir Işık tarafından kaleme alınan Türkiye’nin Operasyonel Bulut Altı İHA’sı UÇBEY başlıklı yazı ise POLSAN ve HAVELSAN bağlı ortaklığı BİYOTEKSAN tarafından geliştirilen Bulut Altı İHA UÇBEY ve BİHA’ların geleceği aktarılmakta. UÇBEY BİHA ve daha fazlası dergimizin 9. sayısında.
Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar tarafından kaleme alınan Gürbağ Savunma’dan Türkiye’nin ilk Dual Pan-Tilt Sistemi başlıklı yazıda 2020 yılının son çeyreğinde Gürbağ Grup çatısı altında Ankara’da faaliyetlerine başlayan Gürbağ Savunma ve Teknoloji AŞ tarafından geliştirilen Pan-Tilt Sistemi ile ilgili bilgiler yer almakta. Çeşitli sensör, kamera, silah vb. sistemlerin hassas biçimde konumlandırılmasında kullanılan Pan-Tilt sistemleri ile ilgili bilgiler ve daha fazlası dergimizin 9. sayısı ile birlikte sizlerle.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 9’uncu sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı