Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.
“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 15. sayısında neler var?
Söyleşi
Defence Turk Dergi 15. sayımızda bir röportaj görüyoruz. Röportaj kapsamında Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasly Bodnar ile Ukrayna-Rusya Savaşı ve Türkiye ile Ukrayna arasındaki savunma iş birliğini konu alan kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirdik. KAAN özelinde Ukrayna ile yapılacak olan iş birliğine ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 15. sayıdan ulaşabilirsiniz.
Yazı, Analiz ve Makaleler
Mehmet Ali Kula tarafından kaleme alınan Yenilikçi Yaklaşımlar Hydro-GIDS Hidrojen ile Fırlatma başlıklı yazıda Gürbağ Savunma tarafından geliştirilen Hydro-GIDS ve Hidrojen ile fırlatma sistemlerinin önemi ele alınmakta. Bahse konu ürünün esnek tasarımı, uygun maliyeti ve daha fazlası Defence Turk Dergi 15. Sayıda.
Salih Kıvrak tarafından ROKETSAN Türkiye’nin Caydırıcılığını Yukarı Taşıyor başlığıyla kaleme alınan yazıda ise ülkemizde son yıllarda önemli bir gelişim ve artış kaydeden savunma sanayii projelerinde füze ve roket sistemlerinde önemli bir paya sahip olan ROKETSAN’ın çalışmaları incelenmekte. Uzun yıllardır yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği çeşitli füze ve roket sistemleri ile birçok başarılı ürün ortaya koyan ROKETSAN ve balistik füze çalışmaları dergimizin yeni sayısında.
Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük tarafından kaleme alınan Anadolu Kartalı 2023 Eğitimi başlıklı yazı 2 Mayıs – 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda (Konya) Türk Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları unsurları ile Azerbaycan, BAE, İngiltere, Katar, Pakistan ve NATO AWACS unsurlarının fiili olarak katılımıyla icra edilen Uluslararası Anadolu Kartalı 2023/2 Eğitimi ele alınmakta. ABD, Avusturalya, Etiyopya, Fas, Fransa, Gürcistan, İsveç, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Libya, Malezya ve Umman’ın gözlemci statüsünde katılımıyla icra edilen tatbikat ve daha fazlası Defence Turk Dergi 15. sayıda.
Mert Emirhan Pamuk tarafından kaleme alınan Deprem Diplomasisi başlıklı yazıda ise 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem sonrasında Türkiye’ye gönderilen insani yardımlar ele alınmakta. Diplomatik ilişkilerin yıpranmasına karşın Yunanistan, Mısır, Ermenistan ve İsrail gibi ülkelerden gelen yardımlar ve izlenen diplomatik süreç Defence Turk Dergi 15. sayıda.
İstikbalin Yüzyılı KAAN ve TUSAŞ’ın Yıldızlar Geçidi Dosyası kapsamında ise TUSAŞ tarafından geliştirilen ve Milli Muharip Uçak KAAN’ın hangardan çıkış töreni sırasında sergilenen yerli ve milli sistemler ele alınmakta. Yusuf Emir Işık, Hakan Torlak, Salih Kıvrak ve Kaan Azman tarafından kaleme alınan yazıda ANKA-3 MİUS, SÜPER ŞİMŞEK İHA, GÖKBEY, ATAK-II, 10 ton genel maksat helikopteri, KAAN ve HÜRJET hakkında bilgiler ve daha fazlası yer almakta.
Kapsül İçerikler
Yusuf Emir Işık tarafından En Gelişmiş Radarlarda Bağımsızlığa Çeyrek Kala başlığıyla kaleme alınan yazıda ise 1991 yılında alınan Savunma Sanayii İcra Komitesi kararı doğrultusunda Türkiye’nin Radar Teknoloji Merkezi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin radar ihtiyaçlarının gelişmiş teknolojiye sahip radar sistemleri ile karşılanması için çip seviyesinden başlayarak geliştirme, entegrasyon ve test çalışmaları yürüten ASELSAN ele alınmakta. ASELSAN’ın radar çalışmaları ve daha fazlası Defence Turk Dergi 15. sayıda.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 15’üncü sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.

Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı