Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.
“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 11. sayısında neler var?
Defence Turk Dergi 11. sayımızda ilk olarak bir röportaj görüyoruz. Röportaj kapsamında Türkiye’nin en büyük askeri gemi ihracatçısı Ares Tersanesi’nin Genel Müdürü Özgün Utku Alanç ile şirketin günümüzdeki yatırımları ve gelecekteki kapsamlı planları ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik. Ares Tersanesi’nin çalışmalarına ve daha fazlasına dergimizden ulaşabilirsiniz.
Yazı, Analiz ve Makaleler
Kaan Azman ve Emre Karakoç tarafından kaleme alınan Günümüzden Geleceğe Genel Maksat Helikopterleri başlıklı yazı, uçuş için ortaya atılan en eski fikirlerden biri olan helikopterlerin tarihçesini ele almakta. Geleceğe yönelik çalışmaları da ele alan yazıda Türkiye’nin mevcut çalışmaları hakkında değerlendirmeler de bulunmakta. Helikopterlerle ilgili bilgiler ve daha fazlası Defence Turk Dergi 11. sayısında.
Askeri Danışman Murat Kaymakçılar tarafından kaleme alınan Kıbrıs Barış Harekâtı ve Zırhlı Birlikler başlıklı yazı Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kara, Deniz ve Hava unsurlarıyla müşterek icra ettiği ilk harekât olan Kıbrıs Barış Harekâtını ele almakta. Harekâtın gelişim sürecini ve işleyişini ele alan yazıya Defence Turk Dergi 11. sayısından ulaşabilirsiniz.
Mustafa Uğuz tarafından Eurosatory 2022 Fuarı Değerlendirmesi başlığıyla kaleme alınan yazıda ise Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Eurosatory 2022 Fuarı boyunca tanıtılan yeni çözümler ve ürünler ele alınmakta. ABD ve Çin’deki savunma fuarlarında görülen yenilikçi ürünlerin Avrupa’da daha az görüldüğünü ifade eden yazıya ve daha fazlasına dergimizin 11. sayısından ulaşabilirsiniz.
Yusuf Emir Işık tarafından kaleme alınan Avrupa’nın Yeni Nesil Tankları Eurosatory 2022 başlıklı yazı ise farklı firmalar tarafından geliştirilen farklı tank çözümlerini ele almakta. Rheinmetall KF51, KNDS Geliştirilmiş Ana Muharebe Tankı (EMBT), Nexter Leclerc XLR ve Trophy Aktif Koruma Sistemine Sahip Leopard 2A7 tanklarını ele alan yazıya ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 11. sayısından erişebilirsiniz.
Araştırmacı Melike Bağcı tarafından kaleme alınan Siber Terör ve Hukuk başlıklı yazı artık hayatımızın her alanında bulunan siber uzayı ve karşılaştığımız tehditleri ele almakta. Siber terörün hukuki boyutuna da değinen yazı ve daha fazlası dergimizin 11. sayısında.
Kapsül İçerikler
Salih Kıvrak tarafından Yeni Nesil Muharebeye Helikopterleri Dahil Eden Çözüm: HeliARX başlığıyla kaleme alınan yazıda yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği güvenli uydu haberleşme teknolojisi ile Türkiye’nin bu teknolojiye sahip sayılı ülke arasında yer almasını sağlayan CTech tarafından geliştirilen yeni helikopter iletişim çözümü anlatılmakta. Helikopterlerdeki haberleşme sistemlerine ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 11. sayısından erişebilirsiniz.
Mustafa Uğuz tarafından kaleme alınan OTOKAR MIZRAK Silah Kulesini Geliştirmeye Devam Ediyor başlıklı yazı ise OTOKAR tarafından zırhlı muharebe araçları için geliştirilen MIZRAK Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) ele alınmakta. Büyük kısmı OTOKAR tarafından yerlileştirilen MIZRAK’a ve daha fazlasına dergimizin 11. sayısından ulaşabilirsiniz.
Salih Kıvrak tarafından MKE 76/62 mm Deniz Topu Son Testlere Hazırlanıyor! başlıklı yazı ise Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) A.Ş tarafından geliştirilen ve teknik özellikleri Ağustos 2020’de duyurulan MKE 76/62 mm Deniz Topu ele alınmakta. MKE 76/62 mm Deniz Topu ve daha fazlası Defence Turk Dergi 11. sayımızda.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 10’uncu sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.
Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı