Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.
“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 19. sayısında neler var?
Söyleşi
Defence Turk Dergi 19. sayımızda ilk olarak bir röportaj ile karşılaşıyoruz. 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü ile gerçekleştirilen röportaj kapsamında Müdürlüğün faaliyetleri ve kapasitesi hakkında bilgiler yer almakta. Bu bağlamda 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü temelde uçak ve motorlara yönelik fabrika seviyesi bakım faaliyetleri yapmaktadır. Ayrıca Fabrika bünyesinde uçak modernizasyon faaliyetleri, uçak ve motorlarda kullanılan mekanik ve aviyonik sistemlerin bakım onarım faaliyetleri, malzeme imalat faaliyetleri, motor test sistemleri tasarım ve imalatı ile kalite yönetim faaliyetleri icra edilebilmektedir. 1’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün faaliyetleri ve daha fazlası Defence Turk Dergi 19. sayıda.
2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü Röportajı kapsamında Müdürlüğün kabiliyet ve faaliyetleri yetkililer tarafından aktarılmakta. Fabrika Müdürlüğü; akaryakıt tankerleri, uçak çekerler, pist süpürme araçları, uçak yangın söndürme araçları, uçak durdurucu sistemleri, jeneratörler, yer radarı radomları ve bomba yükleme araçları gibi destek sistemlerinin bakım, onarım, yenileştirme, tadilat, modernizasyon, iyileştirme, mühendislik desteği ve yedek parça imalat faaliyetlerini icra etmektedir. 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün faaliyetleri Defence Turk 19. sayıda.
3’üncü Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü Röportajı’nda ise Türk Hava Kuvvetleri’nin elektrik, elektronik, elektronik harp, aviyonik, radar, seyrüsefer, mühimmat ve kalibrasyon sistemlerinin ihtiyaçlarını
karşılayan Fabrika Müdürlüğü’nün kabiliyet ve faaliyet alanları incelenmekte. Emniyetli, etkin ve ekonomik olarak ihtiyaçları karşılayan, alanında öncü ve rekabet gücü yüksek bir teknoloji ve lojistik merkezi olmayı hedefleyen 3’üncü Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün faaliyetleri Defence Turk Dergi’nin yeni sayısında.
Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait uçak ve helikopterler ile diğer kuvvet ve komutanlıklara ait helikopterlerin fabrika seviyesi bakım, onarım yenileştirme ve modernizasyon faaliyetlerini başarıyla yerine getiren 5’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü ile gerçekleştirilen röportajda ise Fabrika bünyesindeki çeşitli bölüm amirleri ve işçi personel ile gerçekleştirdiğimiz röportajlarla kabiliyetleri aktarmaya çalıştık. 5’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün çalışmaları dergimizin yeni sayısında.
Yazı, Analiz ve Makaleler
Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar tarafından kaleme alınan ASFAT’ın Devasa Gücü Askeri Fabrikalar’ın Hava Bakım Kabiliyetleri başlıklı yazıda Millî Savunma Bakanlığı bağlısı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli bölgelerde bulunan 27 Askeri Fabrika / Müdürlüğün faaliyetleri incelenmekte. Nitelikli işgücü ve teknolojik altyapıyı kullanarak alanında yüksek kalitede, güvenilir, sürdürülebilir ürün ve hizmet desteği sağlamayı misyon edinmiş Fabrika ve Müdürlükler hakkında bilgiler Defence Turk Dergi’nin 19. sayısında.
Türk Astronottan 400 km Yukarıda 13 Bilimsel Deney! başlığıyla Hatice Bilge İspir tarafından kaleme alınan yazıda ise Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ)’nda geçirdiği 18 gün boyunca yaptığı deneyler incelenmekte. Gezeravcı tarafından gerçekleştirilen 13 deney ve çıktılarının incelendiği yazıya Defence Turk Dergi’nin yeni sayısından erişebilirsiniz.
Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük tarafından World Defense Show 2024 Değerlendirmesi başlığıyla kaleme alınan yazıda ise Riyad’da ikincisi düzenlenen World Defense Show fuarı incelenmekte. 76 ülkeden 773’ten fazla katılımcıyı ve 116 ülkeden 441’den fazla resmi delegasyonun yanı sıra 106.000 ziyaretçiyi ağırlayan ve 17’si offset anlaşması olmak üzere toplam 73 Mutabakat Zaptı (MoU) anlaşması imzalanan fuarda yaşanan gelişmeler ve daha fazlası Defence Turk Dergi 19. sayıda.
Kapsül İçerikler
Mavi Vatan’ın İnsansız Muhafızı: MARLİN SİDA başlığıyla Olgun Yılmaz tarafından kaleme alınan yazıda geçtiğimiz süreçte Türk Donanmasının hizmetine giren MARLİN Silahlı İnsansız Deniz Aracı incelenmekte. Mavi Vatan’ın ‘’İnsansız Muhafızı’’ olarak görev icra etmeye başlayan ve 19 Ocak 2024 tarihinde Sefine Tersanesi’nin Yalova’daki yerleşkesinde düzenlenen Mavi Vatan’da Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni’nde Donanma’ya teslim edilen 4 deniz platformundan biri olan MARLİN SİDA’nın (TCB 1101) ele alındığı yazı dergimizin yeni sayısında.
Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar tarafından kaleme alınan CANiK TTI Combat, Hollywood’un Gözdesi Olacak başlıklı yazıda ise Dünya’nın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK tarafından ABD’de tanıtılan CANiK TTI Combat ele alınmakta. Taran Tactical Innovations (TTI) ile işbirliği kapsamında üretilen yeni özel tasarım silah CANiK TTI Combat, önümüzdeki dönemde Hollywood’un önde gelen filmlerinde oyuncuların da tercihi olarak vizyona çıkacak. Bu bağlamda Taran Tactical Innovations (TTI) Kurucusu Taran Butler, Hollywood ünlülerinin atış eğitmeni ve John Wick filmi başta olmak üzere bir çok başyapıtın eğitmenliğini üstlenen, dünyanın en ünlü silah tasarımcısı ve atıcıları arasında gösteriliyor. CANiK TTI Combat ve daha fazlası Defence Turk Dergi’nin yeni sayısında.
İlk Millî Fırkateyn Hizmete Girdi: TCG İSTANBUL başlığıyla Akif Ayyıldız tarafından kaleme alınan yazıda ise Yalova’da bulunan Sefine Tersanesi’nde gerçekleştirilen “Mavi Vatan’da Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni” kapsamında Türk Deniz Kuvvetleri hizmetine alınan TCG İSTANBUL fırkateyni ele alınmakta. Türkiye’nin en yüksek yerlilik oranına sahip savaş gemisi TCG İSTANBUL’un gelişiminin incelendiği yazıda ilk defa hizmete giren sistemler de ele alınmakta. TCG İSTANBUL hakkında bilgiler ve daha fazlası Defence Turk Dergi 19. sayıda.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 19’uncu sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.
Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı