“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 12. sayısında neler var?
Defence Turk Dergi 12. sayımızda bir röportaj görüyoruz. Röportaj kapsamında Türkiye’nin ilk özel savunma sanayii şirketi olan FNSS’in Genel Müdürü Nail Kurt ile şirketin günümüzdeki projeleri ve gelecekteki kapsamlı planları ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik. FNSS’in çalışmalarına ve daha fazlasına dergimizden ulaşabilirsiniz.
Hatice İspir tarafından TÜBİTAK SAGE Enerjik Sistemler Grup Koordinatörü Bülent Sümer ile gerçekleştirilen söyleşi kapsamında ise Sürekli Döngülü Detonasyon Motoru hususunda bilgiler verilmekte. Verilen bilgilere ek olarak TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş da kurumun uzay vizyonu ile ilgili açıklamalarda bulunmakta. Sürekli Döngülü Detonasyon Motoru ve daha fazlası Defence Turk Dergi 12. sayıda.
Hatice İspir tarafından TEKNOFEST Koordinatörü Sertaç CÜRDANELİ ile gerçekleştirilen söyleşiyle birlikte “Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun.” idealiyle 5. kez düzenlenen TEKNOFEST hakkında gelişmeler ve hedefler ele alınmakta. Yarışma süreçleri hakkında bilgiler içeren Milli Teknolojinin Hamlesi TEKNOFEST başlıklı yazı Defence Turk Dergi 12. sayıda.
2019 yılında kurulan ve yeni nesil yükseltme sistemleri ile taşıyıcılarını geliştirmek ve üretim merkezi olma vizyonu ile hareket eden Masstech’in Satış Müdürü İpek Özbalaban ile Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen ADEX 2022 fuarında kısa ancak verimli bir söyleşi yapma imkanı bulduk. Masstech’in faaliyetleri ve daha fazlası dergimizin 12. sayısında.
Yazı, Analiz ve Makaleler
Hatice İspir tarafından kaleme alınan Zirveye Giden Yolun Mimarı Roketsan başlıklı yazı Türkiye’nin uydu teknolojilerini ve fırlatıcı roket sistemleri alanındaki çalışmalarını ele almakta. Uzay alanındaki teknolojilerimizin gelişimini ele alan yazıya ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 12. sayıdan ulaşabilirsiniz.
Rahmi Erkut Erdinçler tarafından kaleme alınan Rusya-Ukrayna Savaşı ve “Lojistiğin Stratejik Önemi” başlıklı yazıda ise 24 Şubat 2022’de başlayan Ukrayna Savaşı kapsamında lojistik alanında yapılan hatalar ele alınmakta. İnsanlık tarihini etkileyen savaşlar üzerinden de örnekler veren yazı ve daha fazlası Defence Turk Dergi 12. sayıda.
Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar ve Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük tarafından kaleme alınan EFES-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı başlıklı yazıda Türkiye’nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde, dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımıyla 09 Mayıs-09 Haziran 2022 tarihleri arasında 2 safha hâlinde; Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde icra edilen tatbikat ele alınmakta. EFES-2022 Tatbikatı’na ve daha fazlasına dergimizin 12. sayısından ulaşabilirsiniz.
Araştırmacı Dr. Kağan Aktürk tarafından kaleme alınan NATO Kodlandırma Sistemi Nedir ve Ne İşe Yarar? başlıklı yazıda NATO Kodlandırma Sistemi (NKS) ve kullanan ülkelere olan faydaları anlatılmakta. Kullanıcı ülkelerin envanterlerindeki tüm kayıtlı malzeme bilgilerine ihtiyaç sahiplerince erişim imkânı sağlayan sisteme ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 12. sayıdan ulaşabilirsiniz.
Kapsül İçerikler
SARSILMAZ Yalnızca Silah Değil, Silah Teknolojisi Üretiyor başlıklı yazıda yüz elli yıla yaklaşan deneyimiyle Türkiye’nin en önemli savunma sanayi üreticilerinden biri olan SARSILMAZ ve geniş ürün yelpazesi hakkında bilgi verilmekte. Ürünleriyle uluslararası arenada adından çokça söz ettiren SARSILMAZ’a ve daha fazlasına dergimizin 12. sayısından ulaşabilirsiniz.
Salih Kıvrak tarafından kaleme alınan Muhaberenin Güçlü Oyuncusu NETA başlıklı yazıda 1987 yılında kurulan; anten ve haberleşme alanlarında faaliyet gösteren NETA Elektronik ve ürün ailesi hakkında bilgiler verilmekte. NETA Communications markası altında ürün geliştirmeye güçlü projelerle devam eden NETA ve daha fazlası Defence Turk Dergi 12. sayıda.
Yusuf Emir Işık tarafından Gürbağ Savunma ve Teknoloji: “Milli Üretim, Milli Sermaye” başlığıyla kaleme alınan yazıda ise 2020 yılının son çeyreğinde Gürbağ Grup çatısı altında Ankara’da faaliyetlerine başlayan Gürbağ Savunma ve Teknoloji AŞ. tarafından geliştirilen mekanik sistemler hakkında bilgiler yer almakta. Ka-Ta (Kalkan Taşıyıcı) ve Si-Ta Molle (Silah Taşıyıcı) ile ilgili bilgilere ve daha fazlasına dergimizin 12. sayısından ulaşabilirsiniz.
Kadir Yücel tarafından kaleme alınan Karadeniz’de TEKNOFEST Fırtınası başlıklı yazıda ise bu yıl ilk defa Azerbaycan’da düzenlenen ve Türkiye’de 5. kez 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihleri arasında Kurtuluş Mücadelesine ilk adımın atıldığı Samsun ilindeki Çarşamba Havalimanı’nda gerçekleşen TEKNOFEST yarışmaları hakkında detaylı bilgiler yer almakta. TEKNOFEST kapsamında tanıtılan ürünler hakkında da bilgilerin yer aldığı yazı ve daha fazlası Defence Turk Dergi 12. sayıda.
Salih Kıvrak tarafından Meteksan Savunma KAPAN Drone Savunma Sistemi başlığıyla kaleme alınan yazıda ise günümüz muharebe sahasında aktif olarak kullanılan ve terör örgütleri tarafından bile kolayca temin edilebilen drone sistemleri ve bu sistemlere karşılık METEKSAN tarafından geliştirilen KAPAN Drone Savunma Sistemi ele alınmakta. KAPAN Drone Savunma Sistemi ve daha fazlası Defence Turk Dergi 12. sayıda.
Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük tarafından kaleme alınan Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX 2022 Değerlendirmesi başlıklı yazı bu sene dördüncüsü Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı girişimleri ve Azerbaycan Savunma Bakanlığı destekleri ile 6-8 Eylül 2022 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen fuar üzerine değerlendirmeler yer almakta. 23 ülkeden 59 resmi heyetin katıldığı fuara ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 12. sayıdan ulaşabilirsiniz.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 10’uncu sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencisi, askeri araçlar ve silah sistemleri odaklı savunma sanayi araştırmacısı.