Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.
“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 18. sayısında neler var?
Yazı, Analiz ve Makaleler
Defence Turk Dergi 18. sayımızda ilk olarak Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar tarafından kaleme alınan HİSAR’dan SİPER’e Katmanlı Hava Savunma başlıklı yazı yer almakta. Türkiye’nin hava savunma yapısının ele alındığı yazı HİSAR ve SİPER gibi sistemlerin özelliklerine değinmekte. Türkiye’nin gerçekleştirdiği yerli hava savunma atılımlarını ele alan bu yazıya ve daha fazlasına dergimizin 18. sayısında ulaşabilirsiniz.
Stratejik Savunma Planlamasının Önemi başlığıyla Dr. Bozkurt Kağan Aktürk tarafından kaleme alınan yazıda ise devletler tarafından savunma ve diğer hizmetler arasında kurulan denge ele alınmakta. Devletin görevleri, savunma ve güvenlik unsurları gibi farklı konuları ele alan yazı bu dengenin önemini incelemekte. Devletlerin asil görevi olan halkların huzur ve refahının korunması ve bu planlamanın önemi Defence Turk Dergi 18. sayıda.
Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük tarafından İsrail’in Hava Savunma Yapısı ve Dar Alan Paradoksu başlığıyla kaleme alınan yazıda ise İsrail’in kullandığı hava savunma sistemleri incelenmekte. Stinger, Demir Kubbe, Barak, Patriot, Davud’un Sapanı, Arrow 2 ve Arrow 3 gibi sistemlerin ele alındığı yazıda katmanlı yapı ve İsrail’in Gazze’den fırlatılan roketlere karşı başarısı incelenmekte. İsrail’in hava savunma yapısı Defence Turk Dergi 18. sayıda.
Türk Savunma Sanayii’nin Gururla Dolu 2023 Yılı başlığıyla Eren Yiğitoğlu tarafından kaleme alınan yazıda Türkiye’nin 2023 yılında gerçekleştirdiği başarılı savunma sanayii hamleleri ele alınmakta. 2023 yılında yaşanan önemli gelişmeleri tarih sıralamasına göre bulabileceğiniz bu yazı ve daha fazlası dergimizin yeni sayısında.
Kapsül İçerikler
Türkiye Yüzyılı’nın İlk Astronotu başlığıyla Hatice İspir tarafından kaleme alınan yazıda ise geçtiğimiz günlerde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve gerçekleştireceği deneyler ele alınmakta. 9 Şubat 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye’nin Milli Uzay Programı’ndan bugüne gelinen noktayı ve hedefleri irdeleyen yazı, Defence Turk Dergi 18. sayıda.
2023 Savunma ve Havacılık İhracatı başlığıyla Hakan Torlak tarafından kaleme alınan yazıda ise 2022 yılına oranla ihracatını yüzde 27’lik bir büyüme ile 5.5 milyar dolara çıkaran Türk Savunma Sanayii incelenmekte. Türk savunma sanayii tarafından 2023 yılında gerçekleştirilen ihracatlar ve şirketlerin performansları Defence Turk Dergi’nin yeni sayısında.
Mehmet Ali Kula tarafından Yüzyılın Tabancası: TP9 Elite Combat 1923 başlığıyla ele alınan yazıda ise CANiK tarafından Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak çıkarılan ve sınırlı sayıda üretilen TP9 Elite Combat 1923 ele alınmakta. Koleksiyonerlere özel olarak 1923 adet üretilecek olan silah ve daha fazlası Defence Turk Dergi 18. sayıda.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 18’inci sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.
Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı