Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.
“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 10. sayısında neler var?
Söyleşi
Defence Turk Dergi 10. sayımızda ilk olarak bir röportaj görüyoruz. Röportaj kapsamında Türkiye’nin en hafif makineli tüfeğini üretip ihraç eden System Defence Satış ve Pazarlama Müdürü Serkan Tosun ile söyleşi gerçekleştirdik. System Defence tesislerinde gerçekleştirdiğimiz söyleşide firmanın yoğun üretim temposuna bizzat şahit olduk. System Defence ile söyleşimize ve daha fazlasına dergimizin 10. sayısından ulaşabilirsiniz.
Dergimizin onuncu sayısı kapsamında gerçekleştirdiğimiz diğer bir söyleşiyi ise Anayurt Güvenliği, Sınır Güvenliği, İç Güvenlik ve Savunma Sistemleri konularında Uluslararası ve Ulusal tüm oyuncuları bir araya getiren, konferans, ikili iş görüşmeleri ve sergi organizasyonu olan SEDEC’in CEO’su Dr. Murat Doruk ve Koordinatör Hilal Ünal ile gerçekleştirdik. SEDEC yöneticileri ile gerçekleştirilen söyleşiye Defence Turk Dergi 10. sayısından ulaşabilirsiniz.
Yazı, Analiz ve Makaleler
Kaan Azman tarafından kaleme alınan Günümüzden Geleceğe Hava-Hava Füzeleri başlıklı yazı, hava muharebelerinin vazgeçilmezi olan hava-hava füzelerinin dününü, bugününü ve yarınını inceliyor. Gelecekteki hava-hava füzelerinin neye benzeyeceğini ve beklentileri irdeleyen çalışmaya Defence Turk Dergi 10. sayısından ulaşabilirsiniz.
Kerem Ketencioğlu tarafından kaleme alınan Dünya’dan Ay’a: Ülkelerin Ay Görevleri başlıklı yazı, uzay teknolojilerinin başlangıcından bugüne teknolojik kabiliyet sergileme ve bilimsel araştırma projeleri açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Ay görevlerini ele alıyor. Farklı ülkelerin uzay projelerinin yer aldığı yazıya ve daha fazlasına dergimizin 10. sayısından ulaşabilirsiniz.
Rusya-Ukrayna Savaşında Avrupa Birliği başlığıyla İlknur Kahraman tarafından kaleme alınan yazı, 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan ve günümüzde devam eden Rusya-Ukrayna savaşında Avrupa Birliği’nin tavrını ve savaş süresince bulunduğu konumu ele almakta. Sınırlarındaki tehdidi ilk defa bu kadar net hisseden Avrupa Birliği’nin tepkisine ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 10. sayısından ulaşabilirsiniz.
Araştırmacı Yazar Dr. Kağan Öztürk tarafından kaleme alınan Öngörünün Savunma Planlamasındaki Yer başlıklı yazı, savunma planlamasının önemini ele almakta. Bu bağlamda geleceğin dünyasını öngörmenin ve buna göre hareket etmenin de önemine değinen yazıya ve daha fazlasına dergimizin 10. sayısından ulaşabilirsiniz.
Fatih Başar Kutlu tarafından kaleme alınan 1915 Olaylarına Genel Bir Bakış başlıklı yazı, her sene 24 Nisan tarihinde Ermeniler tarafından gündeme getirilen Ermeni Soykırımı yalanını ve Türkiye’nin ortaya koyduğu çabayı ele almakta. 1915 olaylarının perde arkasına ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 10. sayısından ulaşabilirsiniz.
Kapsül İçerikler
Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar tarafından kaleme alınan KALEKALIP KMR762 İçin İkinci İhracat Sözleşmesini İmzaladı başlıklı yazı, KALEKALIP’ın Endonezya’ya ihracat başarısını ele almakta. Bu bağlamda KALEKALIP, Malezya’da düzenlenen DSA fuarında KMR762 a2 model 7,62mm x 51/ .308 win. kalibre yarı otomatik keskin nişancı tüfeğinin Endonezya’ya satışı sözleşmesini imzalamıştı. KMR-KSR ailesi hakkında bilgilere ve daha fazlasına Defence Turk Dergi 10. Sayısından ulaşabilirsiniz.
DEARSAN’dan Türkiye’nin Yeni Silahlı İnsansız Deniz Aracı: SALVO başlığıyla Defence Turk Yayın Koordinatörü Ahmet Alemdar tarafından kaleme alınan yazıda ise Türkiye’nin önde gelen tersanelerinden olan DEARSAN’ın geliştirdiği yerli ve milli Silahlı İnsansız Deniz Aracı ile ilgili bilgiler yer almakta. SALVO olarak adlandırılan ve törenle dünyaya duyurulan SİDA’ya dergimizin 10. sayısından ulaşabilirsiniz.
Yusuf Emir Işık tarafından kaleme alınan Denizaltı Savunma Harbi’nin Dünü Bugünü ve Yarını başlıklı yazı, geçmişten günümüze gelişen denizaltı savunma harbi konseptlerini incelemekte. Geleceğin denizaltı savunma harbi üzerine düşüncelerin de bulunduğu yazıya ve daha fazlasına dergimizin 10. sayısından erişebilirsiniz.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 10’uncu sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.
Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı