DAPA ile LIG Nex1 şirketi arasında Lightweight Torpedo-II projesi için 117 milyon dolarlık sözleşme imzalandı
Naval News tarafından aktarıldığı üzere Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi DAPA ile LIG Nex1 şirketi, Lightweight Torpedo-II projesi için yaklaşık 117 milyon ABD doları değerinde bir sözleşme imzaladı. Bu bağlamda Lightweight Torpedo-II kapsamında düşman denizaltılarına müdahalede bulunan yüzey gemilerinde halihazırda mevcut Blue Shark torpidolarının tespit ve önleme kabiliyetleri geliştirilecek. Aynı zamanda düşmanın aldatma tedbirlerine karşı direnç konusunda da geliştirmeler olacak.

LIG Nex1, Lightweight Torpedo-II’nin düşman denizaltılarına karşı tespit ve saldırı kabiliyetlerini geliştirmek için yeni bir akustik algılama sensörü geliştirilmiş ve bu bağlamdaki gizlilik esas olan teknolojiler üzerine de çalışılmakta. Çalışılan teknolojiler etkili konuşlandırmayı sağlaması ve dost gemilerin bekasını önemli ölçüde artırması beklenmekte.
Blue Shark Hafif Sınıf Torpido
K745 Blue Shark, 2004 yılında Güney Kore Donanması için geliştirilmiş hafif sınıf denizaltı karşıtı torpidodur. Blue Shark; su üstü gemilere, DSH helikopterlerine ve deniz karakol uçaklarına entegre edilebilmektedir.
Torpido iki modda görev yapabilmektedir:
- Su üstü gemisinden veya helikopterden ateşlenerek müdahelede bulunacak noktada dairesel ve spiral bir rotadan hedefe ulaştığı doğrudan arama modu
- Helikopter veya deniz devriye uçağı hareket halindeyken güvenli bir ateşleme alanına girdikten sonra aktif aramayı etkinleştirerek hedefin vurulduğu fakat doğrudan olmayan arama modudur.
Sistem yeni bir gemiye lançerler yardımıyla entegre edilebilir ve bakımı yapılabilir. Ayrıca savaş gemisinin mevcut satış paketine de eklenebilmektedir.
Ağırlık | 280 kilogram |
Uzunluk | 2.7 metre |
Genişlik | 0.32 metre |
Operasyonel Menzil | 19 kilometre |
Azami Hız | +45 knots |
Güdüm Sistemi | Akustik |
İlgili Olarak

Defence Turk Editör. İstinye Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencisi. Savunma sanayii meraklısı