SpaceX, resmi X hesabından yaptığı paylaşımla, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nında aralarında bulunduğu astronotları Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) taşıyacak Ax-3 Misyonu’nun ertelendiğini duyurdu.
Türkiye’nin ilk insanlı uzay misyonunda görevli olan astronot Alper Gezeravcı’nında dahil olduğu, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) astronot taşıyacak olan Ax-3 Misyon’unun fırlatılışı 18 Ocak tarihine ertelendi. Erteleme haberi SpaceX tarafından firmanın resmi X hesabı üzerinden duyuruldu ve duyuruda misyonun, ekiplerin araçta fırlatma öncesi kontrolleri ve veri analizini tamamlaması için ertelendiği ifade edildi.
Now targeting Thursday, January 18 for launch of the Ax-3 mission to the @space_station. The additional time allows teams to complete pre-launch checkouts and data analysis on the vehicle → https://t.co/bJFjLCiTbK pic.twitter.com/ZL8664RN7D
— SpaceX (@SpaceX) January 17, 2024
Bakan Mehmet Fatih Kacır: “Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz.“
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’da fırlatmanın ertelenmesiyle ilgili resmi X hesabından açıklama yaptı. Bakan açıklamasında “İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı: 19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile) Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.
İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi.
Hedeflenen fırlatma zamanı:
19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile)Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor.
Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla… https://t.co/TxKmFAHeFp
— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) January 17, 2024
İlgili Olarak
Türkiye’nin ilk astronotuna milli çağrı işareti tahsis edildi