• Gizlilik
  • Koşullar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Hesabım

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

ENG
DefenceTurk
TUSAŞ 47 Yaşında!
Dergi
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel Haberler
    • Kara Kuvvetleri ve Kara Sistemleri
    • Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri
    • Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
  • Özgün
    • Sistemler ve İncelemeler
    • Yazılar ve Analizler
    • Söyleşiler
  • Ürünler
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Havacılık ve Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Entegre Güvenlik Sistemleri
    • Muhabere ve Elektronik Sistemler
    • Tedarik ve Ar-Ge Projeleri
  • Ansiklopedi
  • DergilerÜcretsiz Oku
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Fuarlar
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel Haberler
    • Kara Kuvvetleri ve Kara Sistemleri
    • Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri
    • Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
  • Özgün
    • Sistemler ve İncelemeler
    • Yazılar ve Analizler
    • Söyleşiler
  • Ürünler
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Havacılık ve Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Entegre Güvenlik Sistemleri
    • Muhabere ve Elektronik Sistemler
    • Tedarik ve Ar-Ge Projeleri
  • Ansiklopedi
  • DergilerÜcretsiz Oku
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Fuarlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
DefenceTurk

İsmail Demir’in önemli açıklamaları ve SSB’nin 2020 planlaması

Sebati Koç Yazar: Sebati Koç
07 Oca 2020 20:22
Kategori: Genel Haberler
A A
0
İsmail Demir’in önemli açıklamaları ve SSB’nin 2020 planlaması
FacebookTwitterLinkedinWhatsappTelegramQR Kodu

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB)’nda gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Altay Tankı projesi takvimi

Altay tankının takvimi ile ilgili sorulan soru üzerine üzerine takvim safhasının T0+T18 şeklinde belirlendiğini ve T0 safhasının başlatılamamasının sebebinin ise ana yüklenici firmanın güç grubunu temin edememesine dayandığını belirtti.

Demir konu ile ilgili, “Belli parametreler firmanın da yönetiminde olmadığı için T0 için herhangi bir “deadline” belirlenmedi ancak; güç grubu konusunda birtakım olumlu gelişmeler var ve kısa süre içerisinde takvim başlayabilir.” dedi.

S-400 tedariği ve F-35 programından “çıkarılma”

S-400 hava savunma sisteminin ikinci parti tedariği kapsamında Rus tarafıyla ortak üretim, teknoloji transferi (ToT) ve IFF sisteminin yerlileştirilmesi üzerine müzakere ediliyor. Ankara’da Türk muharip uçaklarının alçak geçişini içeren testin sistem kurulumunda tabii bir aşama olduğu kaydedildi. İkinci partinin Nisan 2020 tarihinde teslim edileceğine dair iddia ise İsmail Demir tarafından doğrulanmadı.

ABD’nin beyanına göre Türkiye’nin Mart 2020 tarihinde F-35 tedarik zincirinden çıkarılmasına dair SSB, S-400’ün Türkiye’de bulunmasının F-35 bileşenlerinin Türkiye’de üretilmesine neden engel olduğu sorusunun cevabını karşı taraftan alabilmiş değil. Türkiye, ABD’nin “Yaptım, oldu.” tavrının karşısında ve attığı imzaya sadık. Türk firmalar, Amerikan tarafından gelen beyanlara rağmen Türkiye’nin anlaşmalara sadakati, JSF programında kalmaktan yana tavrı ve iyi niyetli yaklaşımı kapsamında üretime devam etti. Üretim durdurulsaydı, F-35 tedarik zinciri ciddi akamete uğrayacaktı. Bununla beraber, mevzuyu müzakere etmek için Türkiye ve ABD arasında görüşme zemininin olmadığı kaydedildi.

Rusların Su-35 teklifi

İsmail Demir Türkiye’nin Su-35 ile ilgili bir talebinin olmadığını ve teklifin Ruslar tarafından geldiğini belirtti. SSB, daha önce de beyan ettiği değerlendirme çalışmalarının icrasına devam ediyor ancak Rus tarafıyla uçak hakkında herhangi bir başka görüşme olmadı. İkili müzakerelerde herhangi bir ilerleme olmadı.

İ Sınıfı fırkateyn

İ sınıfı fırkateynlerden ilki için üretim sözleşmesi imzalanmış durumda. Diğer 3 adet İ Sınıfı fırkateynin inşası konusunda hazırlıklar yapıldı, SSİK kararı bekleniyor ancak Demir, “kararın hangi SSİK’da çıkacağı şu an için belli değil” dedi. Demir ilk geminin üretimi sırasında oluşabilecek değişiklikler neticesinde diğer 3 geminin üretimi ile ilgili kararın beklendiğini belirtti.

EUROSAM ile hava savunma sistemi işbirliği

Tanımlama çalışmasının icra edilmesine rağmen SAMP-T hakkında somut bir gelişme olmamasının bir sebebi de Fransa’nın Türkiye’ye yönelik siyasi tavrı. Projeye İtalyan ortaklarla devam etme ihtimali var ancak süreç tıkanabilir.

TCG Anadolu ve F-35B 

TCG Anadolu üzerinde F-35B konuşlandırmaya dair Deniz Kuvvetlerimiz tarafından beyin fırtınası icra edilmiş olabilir ancak SSB’ye bu konu hakkında resmi bir talep gelmedi. Gemi üzerine konuşlandırmak için insansız uçaklar düşünülebilir, o kalemde alternatifler var.

2020 yılında imzalanması beklenen sözleşmeler

  • Kargo İHA’nın sözleşmesi imzalanacak, tasarım ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştirilecek.
  • Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı için Temel Eğitim Helikopteri Projesi kapsamında sözleşme imzalanacak.
  • Kritik tesislerin mini/mikro İHA tehditlerine karşı korunması projesi ihale edilecek.

2020 yılında beklenen gelişmeler

  • Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi Tedarik Sözleşmesi kapsamında geminin detay tasarım aşaması tamamlanacak.
  • Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu (PREVEZE YÖM) Projesi ön tasarım aşaması sonuçlandırılacak.
  • Zırhlı Amfibi Hücum Aracı’nın (ZAHA) kalifikasyon testlerine başlanacak.
  • Hafif, orta ve ağır sınıf insansız kara araçlarından bazı gruplarda ihaleye çıkılacak ve bazı sınıf araçlar envantere alınacak.
  • Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi Hisar-O’nun harp başlıklı tam atım füze atışlı testleri yapılacak.
  • Fırtına obüslerinde kullanılan topçu mühimmatlarının etkin ve verimli şekilde hedefe ulaşmasını sağlayan sevk sistemlerinin yerli imkanlarla geliştirilmesi sağlanacak.

2020 yılı teslimatları;

Demir’in açıklamaları neticesinde 2020 yılında gerçekleştirilecek sistem teslimatları şu şekilde:

  • Akıncı TİHA (2020 sonu) teslim edilecek.
  • Atak Faz-2 taarruz helikopteri teslim edilecek.
  • Hisar-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi teslim edilecek.
  • Atmaca gemisavar füze teslim edilecek.
  • TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi teslim edilecek.
  • Kargu-2 Kamikaze Mini İnsansız Hava Aracı (İHA) teslim edilecek.
  • Alpagu Otonom Taktik Vurucu Sabit Kanatlı İHA teslim edilecek.
  • TCG Ufuk istihbarat kabiliyeti olan Test ve Eğitim Gemisi teslim edilecek.
  • Yeni SAT botunun ikincisi teslim edilecek.
  • Vuran, Kirpi-2, Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı Kıraç, olay yeri inceleme aracı, Gizli Zırhlı Küçük Otobüs GİZKO, Zırhlı Ambulans gibi tip ve özelliklerde araçlar teslim edilecek
  • Mayına Karşı Kısmi Korumalı Kurtarıcı Araç (MKKKKA) ilk kez kullanıma girecek.
  • 6×6 Mayına Karşı Korumalı Araç Projesi ilk teslimatlar
  • Emniyet Genel Müdürlüğü için başlatılan Zırhlı Kamyonet ve Binek Araçları Projesi kapsamında gizli silah kuleli zırhlı kamyonetler ilk kez teslim edilmeye başlanacak.
  • İlk yerli üretim Havadan Taşınabilir 105 milimetre Hafifi Çekili Obüs (BORAN) Projesi kapsamında ilk obüsler Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.
  • İlk yerli ve milli hava-hava füzesinin üretilmesi amacıyla yürütülen Göktuğ Projesi kapsamında geliştirilen Bozdoğan Hava-Hava Füzesi uçaktan test atışlarının tamamlanmasından sonra envantere girecek.
  • Korkut alçak irtifa hava savunma sistemlerinin teslimatlarına devam edilecek.
  • Portatif Hava Savunma Füze Sistemi Projesi kapsamında, harp başlıklı güdümlü test füzesi atışlı testleri gerçekleştirilecek.
  • HGK, KGK, LGK ve Teber güdüm kitleri; SOM-A, UMTAS, L-UMTAS, OMTAS füzeleri, MAM mühimmatları ve DSH roketlerinin teslimatlarına devam edilecek.
  • MPT-76, Özgün Yerli Tabanca Mete, 5,56 piyade tüfeğinin teslimatları sürecek.
  • MPT-76 tüfeğiyle uyumlu tüfek altı bombatarın teslimatlarına devam edilecek.
  • ASELPOD hedefleme podlarının teslimi sürecek.
  • RAKAS – MUKAS Projesi kapsamında Radar Karıştırma ve Aldatma Simülatörü (RAKAS) sistemi teslim edilecek.
  • Radar Elektronik Destek (ED)/Elektronik Taarruz (ET) Sistemleri Projesi kapsamında ED ve ET sistemleri kullanıma sunulacak.
  • Modüler geçici üs bölgelerinin teslimatları sürecek.
  • Çeşitli tiplerde karıştırıcı, köreltici, İHA önleyici sistem ile telsiz teslimatları yapılacak
  • X Bant Uydu Muhabere Sistemi Projesi kapsamında teslimatlara başlanacak.
  • Dost Düşman Tanıma Tanıtma Sistemi (IFF) Mod 5/S Projesi kapsamında öncelikle F-16 olmak üzere çeşitli hava ve deniz platformlarına milli IFF cihazları entegrasyonu yapılacak.
  • Elektronik harp korumalı, 30-512 Mhz frekans aralığında çalışan ve frekans atlama özelliğine sahip, 5 farklı dalga şekli yüklü ve istenildiğinde yeni dalga şekilleri yüklenebilen yeni tip el telsizi (EHKET) sahaya verilecek.
  • Emniyet Genel Müdürlüğüne Kamu Güvenli Haberleşmesi için kullanıma sunulması planlanan Geniş Bant LTE teknolojisine dayalı sistem tedarik edilmesi ve DMR + LTE hibrit terminal geliştirilmesine yönelik projenin imzalanması planlanıyor.

ULAK hakkında;

Belli bir raddeye ulaşan Ar-Ge projelerinin genelde rafta kalması durumu var. ULAK, esasında USD60 milyon sarfedilmiş bir Ar-Ge projesi. SSB, ulusal haberleşme altyapısında yabancı donanımlara alternatif oluşturmayı ve günün sonunda Türkiye’nin haberleşme altyapısının milli imkanlarla inşa edilmesini gerekli gördüğü için ULAK’ın şirketleştirilmesi yoluna gidildi. ULAK ürünlerinin piyasada yer etmesi için gereken rekabet ortamına da hazır olunduğu belirtildi. Bunların yanısıra; Turkcell’in 2650, Vodafone’un 250, Türk Telekom’un 250 adet baz istasyonu siparişi verdiği ve ek siparişlerin geleceği beyan edildi. SSB, kurduğu şirketlerde ortaklıklara açık.

Sebati Koç
Etiketler: 20202020 yılı projelerialtayEurosamF-35füzehava savunmahssİsmail DemirprojelerS-400SAMP-Tsavunmasavunma sanayiiSSBtank
SPONSORLU İÇERİK
Önceki Haber

Meteksan Savunma’dan MİLGEM 3. ve 4. gemisi Karinaya Monteli Sonar Sistemi teslimatı

Sonraki Haber

Ortadoğu yanıyor; İran ABD üslerini vuruyor

İlgili Yazılar

Hayat kurtaran savunma sanayii teknolojileri MRBS’de sergilenecek
Genel Haberler

Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde yeni ürünler görücüye çıktı

6 gün önce
Savunma sanayii sektöründe ilk kez medya zirvesi düzenlendi
Genel Haberler

Savunma sanayii sektöründe ilk kez medya zirvesi düzenlendi

1 hafta önce
Hayat kurtaran savunma sanayii teknolojileri MRBS’de sergilenecek
Genel Haberler

Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi kapılarını açtı

1 hafta önce
Genel Haberler

Gürbağ Savunma afet yaralarını sarmak için çalışıyor

1 hafta önce
İngiltere Genel Kurmay Başkanı’ndan Baykar’a üst düzey ziyaret
Genel Haberler

İngiltere Genel Kurmay Başkanı’ndan Baykar’a üst düzey ziyaret

2 hafta önce
Savunma Sanayii Medya Zirvesi 20 Mart’ta Ankara’da düzenlenecek
Genel Haberler

Savunma Sanayii Medya Zirvesi etkinlik takvimi belli oldu

2 hafta önce
Sonraki Haber
ABD İran Yaptırım

Ortadoğu yanıyor; İran ABD üslerini vuruyor

Please login to join discussion

Google Haberler

İlginizi Çekebilir

SR-1 Sonda Roketi bu yıl sonbaharda fırlatılacak!
Haberler

SR-1 Sonda Roketi bu yıl sonbaharda fırlatılacak!

5 gün önce
Polonya’nın ilk K2PL ana muharebe tanklarının üretimi tamamlandı
Haberler

Polonya’ya K2 tankı ve K9 obüsü teslimatı devam ediyor

6 gün önce
Ukrayna’nın ilk Challenger 2 tankları görüntülendi
Haberler

Ukrayna’nın ilk Challenger 2 tankları görüntülendi

18 dakika önce

Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi

@ 2021 Defence Turk. Tüm hakları saklıdır.

Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi

  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler
Menu
  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Giriş
  • Sepet
  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler

© 2020 Tüm hakları saklıdır.
DefenceTurk

Tekrar Hoşgeldiniz!

Lütfen hesap bilgilerinizi girin

Şifrenizi mi unuttunuz?

Parolanızı kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen e-posta adresi veya kullanıcı adı girin.

Giriş

Defence Turk'ün Yeni Hizmetleri

Defence Turk sektöre yönelik yeni hizmetlerini sunar. Profesyonel ekibimiz sorunlarınıza çözümler üretmek için yanınızda!

Hizmetleri Keşfedin
Hemen iletişime geç
Konuşma başlat
Merhaba! Aşağıdaki Defence Turk logosuna tıklayarak bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Ekibimiz birazdan sizinle iletişime geçecek
Defence Turk
Yazmak için buraya tıklayın