İsrail merkezli Elbit Systems, adı açıklanmayan NATO üyesi bir Avrupa ülkesine 60 milyon Dolar değerinde İHA’lara karşı savunma sistemi tedarik edecek.
İsrail merkezli Elbit Systems., adı açıklanmayan bir NATO üyesi Avrupa ülkesi için yaklaşık 60 milyon Dolar değerinde bir İnsansız Hava Araçlarına Karşı Çok Katmanlı Savunma Sistemi (C-UAS) tedarik edecek. Şirket, bu sözleşme kapsamında sistem teslimatlarını önümüzdeki 3 yıl içinde tamamlayacak.
Elbit Systems, bu sözleşme kapsamında ReDrone™ Modüler C-UAS Çözümünü sağlayacak. Bu çözüm, şirketin gelişmiş DAiR Radar sistemi, SIGINT (Sinyal İstihbaratı) sensörleri, EH (Elektronik Harp) karşı önlemleri ve gündüz/gece kullanımına uygun elektro-optik yüklerini içeriyor. ReDrone, entegre bir hava durumu resmi sunarken, yüksek kapasiteli elektronik saldırı yetenekleriyle dikkat çekiyor.
Modüler ve çok sensörlü yapısıyla öne çıkan ReDrone sistemi, şirketin iddiasına göre aktif ve pasif sensörlerin ötesine geçerek, koruma altındaki alanlarda çeşitli iletişim kanalları üzerinden birden fazla İHA’yı hızlı bir şekilde tespit edebiliyor ve konumlandırabiliyor. Sistem; tespit, tanımlama, izleme ve tehditleri etkisiz hale getirme gibi işlevleri hem kentsel hem de kırsal ortamlarda, çeşitli hava koşullarında gündüz ve gece gerçekleştirebiliyor. Sabit ve mobil konfigürasyon seçenekleri sunan sistem, araç platformlarına entegre edilerek operasyonel esnekliği artırıyor. Bu bağlamda sistem, gelişmiş komuta ve kontrol yetenekleriyle kapsamlı görev yönetimi sağlıyor.
Elbit Systems ISTAR & EW Genel Müdürü Oren Sabag, sözleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, “İnsansız hava araçlarının artan tehdit oluşturduğu bir dönemde, C-UAS alanındaki bir dizi sözleşme başarımıza bir yenisini eklemekten gurur duyuyoruz. Bir başka NATO üyesi ülkenin çözümümüzü tercih etmesi, sistemimizin elektronik harp, radar, SIGINT ve EO teknolojilerindeki üstün yeteneklerine duyulan güveni bir kez daha kanıtlıyor.” ifadelerini kullandı.
İlgili Olarak
Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı