• Gizlilik
  • Koşullar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Hesabım

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

ENG
DefenceTurk
TUSAŞ 47 Yaşında!
aselsan
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel Haberler
    • Kara Kuvvetleri ve Kara Sistemleri
    • Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri
    • Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
  • Özgün
    • Sistemler ve İncelemeler
    • Yazılar ve Analizler
    • Söyleşiler
  • Ürünler
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Havacılık ve Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Entegre Güvenlik Sistemleri
    • Muhabere ve Elektronik Sistemler
    • Tedarik ve Ar-Ge Projeleri
  • Ansiklopedi
  • DergilerÜcretsiz Oku
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Fuar Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel Haberler
    • Kara Kuvvetleri ve Kara Sistemleri
    • Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri
    • Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
  • Özgün
    • Sistemler ve İncelemeler
    • Yazılar ve Analizler
    • Söyleşiler
  • Ürünler
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Havacılık ve Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Entegre Güvenlik Sistemleri
    • Muhabere ve Elektronik Sistemler
    • Tedarik ve Ar-Ge Projeleri
  • Ansiklopedi
  • DergilerÜcretsiz Oku
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Fuar Haberleri
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
DefenceTurk

Meteksan Savunma, II.Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’ne katılacak

Ahmet Alemdar Yazar: Ahmet Alemdar
30 Eyl 2019 16:30
Kategori: Haberler
A A
0
Meteksan Savunma, SAHA EXPO’da, Yerli ve Milli Çözümlerini Sergileyecek

2-3 Ekim tarihlerinde Hilton Garden Inn Ankara’da gerçekleşecek savunma sanayinin yeni vitrini Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi‘nde Meteksan Savunma da yenilikçi çözümleriyle yerine alacak.

Önümüzdeki 10 yılda hayata geçirilmesi planlanan ve yaklaşık 55 milyar dolarlık büyüme hedefleyen yerli ve milli savunma sanayinin 14 yeni projesi ilk kez Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi-MRBS’nde sergilenecek.

Meteksan Savunma Retinar Çevre Gözetleme Radarları ile 2-3 Ekim tarihlerinde II.Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde olacak.Resim

Retinar PTR Çevre Gözetleme Radarı

Retinar PTR, Retinar Çevre Gözetleme Radar Ailesi’nin küçük boyutları ve hafifliği ile öne çıkan taşınabilir modelidir. Retinar PTR; çevre gözetleme, çevre güvenliği, kamp koruması ile sınır ve kıyı gözetleme gibi güvenlik uygulamaları için geliştirilmiştir.

Retinar PTR özel çantalarında iki kişi tarafından taşınabilir ve özel bataryaları ile tripod üzerinde mobil olarak kullanılabilir, ayrıca özel wifi antenleri ile uzaktan kumanda edilebilir.

İki ve üç boyutlu haritalar üzerinden gösterim yapan ve çok kısa bir eğitimle kullanılabilen gelişmiş bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Mobil arabirim uygulaması aracılığıyla akıllı telefonlar ve tabletler ile haberleşebilir.

Retinar PTR, kullanıcıların operasyonel ihtiyaçları gözetilerek ve görüşleri alınarak tasarlanmış ve arazide yapılan yoğun testlerle operasyona hazır hale getirilmiştir. Retinar PTR, güvenlik operasyonlarında kendini kanıtlamış “taşınabilir, kullanımı kolay, üstün teknolojili ve doğrulanmış” bir radardır.

  • Çalışma frekansı: Ka Bant
  • Küçük ve düşük hızlı hedefleri zorlu hava koşullarında dahi tespiti
  • Tespit menzilleri: yürüyen insan 4 km, küçük araç 8 km, büyük araç 10 km
  • Mikro-dopler spektrogram analizi ile hedefin doppler imzasını çıkartma ve araç, insan ya da hayvan olduğuna dair teşhis bilgisi sunma
  • Ağırlık: <20 kg
  • Menzil çözünürlüğü: 3 m
  • Dahili GPS, manyetik pusula, monoküler dürbün
  • Çevre koşulları dayanıklılığı: MIL-STD-810F, IP66
  • Elektromanyetik dayanım ve uyumluluk: MIL-STD-461E
  • Her türlü pan/tilt kamera ile ize yönlendirme

Savunma Sanayii Başkentte Buluşuyor

Savunma sanayinin yeni vitrini Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi  – MRBS, 2 Ekim’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki 10 yılda 55 milyar dolarlık büyüme hedefleyen yerli ve milli savunma sanayinin 14 yeni projesi ilk kez MRBS’de sergilenecek.

İçişleri Bakanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Ankara Valiliği’nin destekleriyle MÜSİAD Ankara tarafından hayata geçirilen 2. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi (MRBS), düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

2 – 3 Ekim tarihlerinde Hilton Garden Inn Ankara’da gerçekleşecek MRBS hakkında, MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Basri Acar, önemli açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısına; MÜSİAD Ankara Sektör Kurulları ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı A. Bahaddin Meral, MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ile MÜSİAD Ankara Basın, Yayın ve Medya Sektör Kurulu Başkanı Burhan Varol da katıldı.

Sektör 10 Yılda 55 Milyar Dolar Daha Büyüyecek

Savunma sanayinin yüzde 80’ini Ankara’nın temsil ettiğini belirten Hasan Basri Acar, savunma sanayi alanında ülkemizin en öncelikli meselelerini oluşturan askeri radar ve sınır güvenliği konusunda odaklanmış bir Zirve ile sektörün tüm taraflarını Başkent’te buluşturacaklarını açıkladı. Savunma sanayinin önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 55 milyar dolarlık bir büyüme kaydedeceğini ancak bunun için ihracatını artırması gerektiğini vurgulayan Acar, MRBS’nin ikili ticari görüşmelerle ihracat için uygun zemin oluşturduğunu, bu tarz etkinliklerin artması gerektiğini ifade etti.

14 Yerli Proje Geliyor

Zirve’de yerli ve milli önemli savunma sanayi projelerinin tanıtılacağının altını çizen Acar, ASELSAN, DEKOM, STM, HAVELSAN, Turaç, Scandium, HTR, FNSS, Nurol Makine, METEKSAN ve Ulusal Savunma gibi sektörün önde gelen birçok firmasının 14 yeni projesinin Zirve’de tanıtılacağını vurguladı.

S-400 ilk kez MRBS’de Tartışılacak

Ülkemizin sıcak gündemlerinden biri olan S-400 füze sisteminin dünyadaki en başarılı hava sistemi olarak kabul edilmesinin sebebinin aslında radarı olduğunu belirten Acar, S-400’ün radar sisteminin ülkemizde ilk kez resmi bir ortam olarak MRBS’de tartışılacağını bildirdi. S-400’ün radarının kendi yanında bulunması gerekmediğini ve bu sayede tespit edilmesinin de mümkün olmadığını açıklayan Acar, “Hayalet bir hava savunma sistemi olan S-400, sınırlarımızda hayalet uçakların dolaşmasına izin vermeyecek. Bu sistemin ülkemize kazandırılmasında büyük emeği geçen Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Savunma Sanayiide Türk – Afgan İş Birliğinin Temelleri Atılacak

Zirve’nin uluslararası boyutunu bu yıl güçlendirdiklerini bildiren Acar, Zirve’ye özellikle Afganistan’dan önemli bir heyetin katılacağını vurguladı. Acar, Afganistan Cumhurbaşkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu, Milli Savunma Bakanlığı’nı temsil eden kamu yöneticileri, özel sektör ve üniversiteyi temsil eden özel bir heyetin MRBS için Türkiye’ye geleceğini belirtti. Bu ziyaretin iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini, savunma sanayi alanına taşımasını bekledikleri açıklayan Acar, iki ülke arasındaki olası iş birliği potansiyelleri masaya yatırılacağını vurguladı.

Ahmet Alemdar
Ahmet Alemdar

Defence Turk Yayın Koordinatörü. Türk Savunma Sanayii özelinde; savunma teknolojileri, stratejileri ve politikaları araştırmacısı ve takipçisi. 

Etiketler: acarAnkaraAnti Drone SistemiASELSANAskeri Radar ve Sınır GüvenliğiAskeri Radar ve Sınır Güvenliği ZirvesiDEKOMdroneDrone SavarFNSSHavelsanHTRMeteksanMeteksan SavunmaMRBSMÜSİADNurol MakinePersonel Tespit RadarıRadarretinarRetinar PTRS-400ScandiumSTMTİKATuraçTürk - Afgan İş Birliği
Önceki Haber

ABD Ordusu 155 mm’lik topçu mühimmatı için sözleşme imzaladı

Sonraki Haber

Pakistan’ın MİLGEM korvetlerini “GÖKDENİZ” yakın hava savunma sistemi koruyacak

İlgili Yazılar

C-17 nakliye uçağının üretimi yeniden başlıyor
Haberler

C-17 nakliye uçağının üretimi yeniden başlıyor

8 saat önce
Fransa A400M’i silahlandırmayı değerlendiriyor
Haberler

Fransa A400M’i silahlandırmayı değerlendiriyor

10 saat önce
Fransa İsveç’ten havadan erken ihbar ve kontrol uçağı tedarik edecek
Haberler

Fransa İsveç’ten havadan erken ihbar ve kontrol uçağı tedarik edecek

11 saat önce
Eurofighter Typhoon savaş uçakları nasıl üretiliyor
Haberler

Eurofighter’da üretim artışı hedefi

12 saat önce
ABD ve Güney Kore’den ortak hava savunma sistemi
Haberler

ABD ve Güney Kore’den ortak hava savunma sistemi

12 saat önce
Rafale savaş uçağı Hırvatistan’da hizmete girdi
Haberler

Sırbistan savaş uçağı tedariki için Fransız bankalarına yöneldi

1 gün önce
Sonraki Haber
GÖKDENİZ- Yakın Hava Savunma Sistemi

Pakistan’ın MİLGEM korvetlerini "GÖKDENİZ" yakın hava savunma sistemi koruyacak

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın

Google Haberler

Bültene Abone Ol!

İlginizi Çekebilir

Japonya’dan İHA tedariki
Haberler

İHA’lara havadan erken uyarı görevi

17 Haziran 2025
Fransa A400M’i silahlandırmayı değerlendiriyor
Haberler

Fransa A400M’i silahlandırmayı değerlendiriyor

19 Haziran 2025

Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi

@ 2021 Defence Turk. Tüm hakları saklıdır.

Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi

  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler
  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Giriş
  • Sepet
  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler

© 2020 Tüm hakları saklıdır.
DefenceTurk

Tekrar Hoşgeldiniz!

Lütfen hesap bilgilerinizi girin

Şifrenizi mi unuttunuz?

Parolanızı kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen e-posta adresi veya kullanıcı adı girin.

Giriş

OTP Verification

OTP Verification


< Geri

Defence Turk'ün Yeni Hizmetleri

Defence Turk sektöre yönelik yeni hizmetlerini sunar. Profesyonel ekibimiz sorunlarınıza çözümler üretmek için yanınızda!

Hizmetleri Keşfedin