Millî Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi kapsamında “Deniz Görev Grubuna Taarruz” eğitimleri icra edildi.
Millî Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Millî Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi kapsamında; “Deniz Görev Grubuna Taarruz” eğitimleri icra edildiğini ve Deniz-Hava işbirliğini geliştirmek maksadıyla gerçekleştirilen eğitimlerde toplam 101 sorti uçuş gerçekleştirildiği bildirdi. Yapılan paylaşımda;
“16 Nisan tarihinde tamamlanan Millî Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi kapsamında; F-16, F-4E/2020, E-7T (HİK), KC-135R uçakları ve İHA’lar ile Deniz Kuvvetlerimize ait TCG GÖKSU ve TCG BORA gemilerinin katılımıyla “Deniz Görev Grubuna Taarruz” eğitimleri de icra edildi. Deniz-Hava işbirliğini geliştirmek maksadıyla gerçekleştirilen eğitimlerde toplam 101 sorti uçuş gerçekleştirildi.”
ifadelerine yer verildi.
1️⃣ 16 Nisan tarihinde tamamlanan Millî Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi kapsamında; F-16, F-4E/2020, E-7T (HİK), KC-135R uçakları ve İHA’lar ile Deniz Kuvvetlerimize ait TCG GÖKSU ve TCG BORA gemilerinin katılımıyla “Deniz Görev Grubuna Taarruz” eğitimleri de icra edildi. pic.twitter.com/ZvBsqXIOoh
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 18, 2021
Türkiye’deki tüm hava birliklerinden yoğun katılımla en seçkin pilotların eğitim verdiği ve eğitim aldığı Millî Anadolu Kartalı Tatbikatı 05-16 Nisan 2021 tarihleri arasında Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda Covid-19 salgınına karşı tüm tedbirlerin hassasiyetle alındığı bir ortamda gerçekleşti. Millî Anadolu Kartalı Eğitimi, basitten zora doğru giden harekât ortamının canlandırılacağı jenerik bir senaryo dâhilinde hava harekâtı ağırlıklı olarak icra edildi.
Eğitime;
- Türk Hava Kuvvetleri; F-4E 2020, F-16, KC 135 Tanker, CN-235, AS-532 (Helikopter), C-130, E-7T HİK,
- Türk Deniz Kuvvetleri unsurları
katılım sağladı.
Anadolu Kartalı Eğitimi
Anadolu Kartalı Eğitimi; gerçek harekâta benzetilmiş bir ortamda, pilotların, hava savunma personelinin ve kontrolörlerin harekâta yönelik eğitim seviyelerinin artırılması, müşterek ve birleşik harekât usullerinin denenmesi ve geliştirilmesi, gerçek harekât şartlarında kayıpların asgari seviyeye indirilmesi ve görev etkinliğinin azami seviyeye çıkarılması amacıyla; her yıl millî ve/veya uluslararası olarak Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi’nde (Konya) icra edilen eğitimdir.
Eğitimler kapsamında icra edilen görevlerin eş zamanlı veya çok kısa sürede değerlendirilmesi maksadıyla kullanılan Hava Muharebesi Gösterim Sistemi (Air Combat Maneuvering Instrumentation-ACMI) ve Görev Sonu Değerlendirme Sistemi gibi eğitim yardımcıları da dikkate alındığında katılımcı unsurlara harbe hazırlık seviyelerini artırıcı ileri seviye bir müşterek eğitim ortamı sunulmaktadır.

Savunma Sanayii ile ilgileniyor.