Millî Savunma Bakanlığı bünyesindeki Teknik Hizmetler Daire Başkanlığı, Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne dönüştürülüyor
31387 sayılı Resmi Gazete’yle yürürlüğe giren 70 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 17. Maddesi ile Millî Savunma Bakanlığı bünyesindeki Teknik Hizmetler Daire Başkanlığı, Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne dönüştürülüyor. 6 Şubat 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün faaliyetleri ve ihdas edilen kadrolar hakkında bilgi verilmiştir. 1 Genel Müdür, 8 Genel Müdür Yardımcısı ve 4 Daire Başkanı kadrosu oluşturulmuştur.
Millî Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü faaliyetleri ve görevleri;
- İlgili mevzuat uyarınca savunma sanayii güvenliği faaliyetlerini yürütmek.
- Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine giren ikmal maddelerinin kodlandırma faaliyetlerini yürütmek.
- Uluslararası Savunma Sanayii Fuarları (IDEF) dahil yurt içi/yurt dışı fuarlara katılımı planlamak, fuarların kapsamına ilişkin inceleme programları hazırlamak ve fuarlara katılmak.
- Araştırma-Geliştirme ve teknoloji yönetim faaliyetlerini gerçekleştirmek.
- Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak amacıyla sözleşmeye bağlanan; silah, mühimmat, roket, füze, araç, makine ve teçhizata ait teknik süreçleri yönetmek, ürün ve üretim hattı kalifikasyonu yapmak.
- Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı çerçevesinde tedarik edilecek olan ortak ihtiyaç malzemeleri ile modernizasyon projelerine ait teknik şartname faaliyetleri yürütmek.
- Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile bağlı, ilgili kurum ve kuruluşlara ait olan atış alanı, test ekipmanları tahsisi ve personel görevlendirmesi ile test ve değerlendirme faaliyetleri yürütmek.
- NATO Standardizasyon Anlaşması (STANAG) ve Müttefik Yayınlar (AP) hakkında görüş oluşturmak, ilgili koordinatör makama bildirmek.
- NATO Ulusal Silahlanma Yöneticileri Konferansı (CNAD) kapsamında Ulusal Silahlanma Direktörlüğü sekretaryası yapmak.
- Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan standart taslakları hakkında Bakanlık görüşünü oluşturmak.
- On Yıllık Temin ve Tedarik Programını (OYTEP) ilgili birimlere koordine ederek hazırlamak ve bu kapsamdaki faaliyetleri yürütmek.
- Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
şeklinde belirlenmiştir.
Defence Turk Dergisinin 2. sayısı çıktı. Dergiye ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkilerinden mezun oldum. Anadolu Üniversitesinde Yönetim ve Bilişim Sistemleri bölümünü okumaktayım. Havacılık, deniz ve otonom sistemler üzerinde araştırma yapmaktayım