Türkiye/İzmir merkezli NATO Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı (LANDCOM) ve Türk yetkililer COVID-19 salgını nedeniyle daha steril bir çalışma ortamı sağlanması amacıyla tedbirler aldı.
LANDCOM’un resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “Türk ev sahiplerimize COVID-19 ile mücadeleye yardımcı olmak için onlardan aldığımız çok değerli destek için yürekten teşekkür ederiz.” ifadesi yer aldı.
Paylaşımda, “Türk ev sahiplerimize COVID-19 ile mücadeleye yardımcı olmak için onlardan aldığımız çok değerli destek için yürekten teşekkür ederiz.” denildi.
DÉJÀ VU? YES.#LANDCOM’s force health protection measures enable a safe work environment for operations.
🇹🇷Türk ev sahiplerimize #COVID19 ile mücadeleye yardımcı olmak için onlardan aldığımız çok değerli destek için yürekten teşekkür🙏ederiz.#StrongerTogether, #WeAreNATO pic.twitter.com/FQzRktUGdX
— NATO Allied Land Command (@LANDCMD) April 6, 2020
LANDCOM paylaşımında, “Türkiye’nin COVID-19 ile mücadelesine katkılarından gurur duyuyoruz!” dedi. Devamında ise,
- Türkiye Romanya’ya tıbbi malzeme gönderdi.
- Türkiye İtalya ve İspanya’ya kritik tıbbi ekipman teslim etti.
- Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 65+ ve gazilere sivillere temel mal dağıtımı gerçekleştiriyor.
Proud of 🇹🇷Turkey’s contributions to combating #COVID19!
-🇹🇷 sent medical supplies to 🇷🇴
-🇹🇷 delivered critical medical equipment to 🇮🇹 & 🇪🇸
-🇹🇷 Ministry of National Defence distributing essential goods to civilians 65+ & veterans#StrongerTogether, #WeAreNATO https://t.co/x8NW2Ii3pw— NATO Allied Land Command (@LANDCMD) April 4, 2020
LANDCOM Bünyesinde COVID-19 Salgınına Karşı Alınan Tedbirler
LANDCOM Genel Merkezine (GVA), Ulusal Destek Unsurlarına (NSE) ve LANDCOM ile ilişkili / LANDCOM’a bağlı diğer NATO destek tesislerine erişim, olağan kuvvet koruma önlemlerine uygun olduğu belirtildi.
GVA’ya erişimi olan tüm bireylerin ateşi kontrol edilecek ve adları son izin / resmi seyahat kadrolarına göre çapraz olarak kontrol edilecek.
17 Mart 2020 tarihinde LANDCOM, GVA karargahında azaltılmış bir yönetim politikası uygulayacağını açıkladı ve bazı personel için ev ofis çalışmasına izin verdiğini belirtti. Bölüm liderleri ve Ulusal Kıdemli Temsilciler personeli politikaya uygun olarak yönetecek. Bu politikanın bir sonraki duyuruya kadar yürürlükte kalacağının da altı çizildi.
9 Mart 2020 tarihinde alınan karar ile Avrupa’dan veya deniz aşırı ülkeden izinli ve / veya resmi seyahatten dönen tüm LANDCOM personelinin 14 gün boyunca kendi kendine tecrit etmesi gerekiyor.
TSK’nın COVID-19 Karşı Aldığı Tedbirler ile Alakalı İçeriklerimiz
TSK’da COVID-19′ a karşı tedbirler üst seviyede: Donanma seyre çıkarıldı

Çukurova Üniversitesi Gazetecilik Öğrencisi, savunma sanayii ve global askeri teknolojilerle ilgileniyor.