Fas ordusunun kuruluş yıldönümü kutlamalarında, ASELSAN UKSS monteli Ejder Yalçın 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlarının görüldüğü bildirildi.
Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri (RMAF), 14 Mayıs 2021 tarihinde, kuruluşunun 65’inci yılını kutladı. Söz konusu maksatla yapılan faaliyetler sırasında yayınlanan bir videoda, Silahlı Kuvvetler envanterinde ilk kez görünen zırhlı araç dikkat çekti. Videoda, zırhlı aracın içinden ASELSAN Uzaktan Komutalı Silah Sistemini (UKSS) çalıştıran RMAF personelini gösteren kısa bir kesit yer alıyordu. Janes’in de bildirdiği üzere, bir savunma sanayii kaynağı söz konusu görüntülerin Nurol Makina tarafından geliştirilen Ejder Yalçın 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç içini gösterdiğini doğruladı.
Bahse konu gelişme sonrasında Janes, Nurol Makina’ya olayın doğruluğu hakkında sorular yöneltti. Ancak Nurol Makina’dan, Fas’ın zırhlı araç siparişinde bulunup bulunmadığı konusunda net bir cevap alınmadığı aktarıldı. Ayrıca Fas’ın, henüz ASELSAN’ın resmî müşterileri arasında yer almadığı ifade edilen bilgiler arasında.
Ayrıca, yakın bir zamanda sosyal medya üzerinden yayımlanan bazı video görüntüleri ve fotoğrafların, Çadlı askerleri Ejder Yalçın kullanırken gösterdiği ifade ediliyor.
https://twitter.com/Jakepor21/status/1393986986034307075?s=20
Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler (BM) Konvansiyonel Silah Tesciline verdiği bilgiye göre 2018 yılında Çad’a 20 adet zırhlı personel taşıyıcı ihraç ettiği belirtiliyor.
Sınıfının en iyisi: Ejder Yalçın
Ejder Yalçın, askeri birlikler ile güvenlik güçlerinin meskun mahal ve kırsal alanlar dahil her türlü bölge ve arazi şartlarında harekat ihtiyaçlarına cevap vermek üzere geliştirildi. Yüksek koruma ve hareket kabiliyetlerine sahip araç, harekat sahasında kendini kanıtlamış özgün bir platform olarak görev yapıyor.
Türkiye’de de güvenlik güçlerinin envanterinde yer alan Ejder Yalçın’ın farklı görevler için geliştirilmiş konfigürasyonları bulunuyor. Bugüne kadar, dünya genelindeki kullanıcılara 5 farklı konfigürasyonda Ejder Yalçın teslim eden Nurol Makina, son olarak aracın havan aracı sürümünü geliştirdi.
Koruma seviyesi, mobilite ve faydalı yük taşıma kapasitesiyle sınıfının lideri konumunda bulunan Ejder Yalçın’ın farklı konfigürasyonları arasında Patlayıcı İmha Aracı, Hava Savunma Aracı, Komuta-Kontrol Aracı, Muharebe Aracı, KBRN Keşif Aracı, Personel Taşıyıcı, Mayın/El Yapımı Patlayıcı Tespit-İmha Aracı, Zırhlı Ambulans, Havan Aracı ve Sınır Gözetleme ve Güvenlik Aracı yer alıyor. Nurol Makina, uluslararası kullanıcılarıyla imzaladığı sözleşmeler doğrultusunda, aracın farklı konfigürasyonlarıyla ilgili çalışmalarına yoğun olarak devam ediyor.
İlgili Olarak