T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) himayesinde Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ile birlikte oluşturulan Jet Hızlandırma Programı başlıyor!
Program, STM’nin bu yıl 6. kez düzenlediği Türkiye’nin en önemli siber güvenlik etkinliklerinden olan ‘Capture The Flag-CTF’ (Bayrağı Yakala) etkinliğinde konuşan T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından duyuruldu. Katılımcıların ödüllendirileceği Jet Hızlandırma Programı’nın, girişimcilere destek olmak için gerçekleştirilmesi planlanıyor.
📢 @SavunmaSanayii himayesinde @siberkume ile birlikte oluşturduğumuz Jet Hızlandırma Programı başlıyor!📌
💻Siber güvenlik alanında ön prototip veya prototipi olan 10 takım, 8 hafta boyunca eğitimler ve bire bir mentörlükler alarak Program sonunda ödüllerin sahibi olacak. 🏆 pic.twitter.com/XPoSnNQbHa— STM (@STMDefence) October 30, 2020
Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, 2018’den bu yana ülkemizdeki yerli siber güvenlik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için faaliyetlerini sürdürüyor. Bahse konu faaliyetler arasında ekosistemin en temel yapıtaşı olarak görülen yeni girişimlerin desteklenmesinin önemli bir yere sahip olduğu ifade ediliyor. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir program ile ilgili yapmış olduğu konuşmada, “Yeni girişimleri ve fikirleri bulmak, hayata geçirmek, girişimlere uygun altyapıyı sağlamak ve yatırım süreçlerine destek olmak önceliklerimiz arasında yer alıyor.” ifadesine yer verdi.
10 Takım, 8 Hafta ve Birçok Ödül
Söz konusu faaliyetlerin başında hızlandırma programlarının yer aldığını belirten İsmail Demir, “Savunma Sanayii Başkanlığı, pek çok girişimcilik faaliyetine imza atılan 2020 yılını, STM ortaklığıyla gerçekleştirilecek yeni bir hızlandırma programıyla sonlandırmayı planlıyor.” dedi. Programın, siber güvenlik alanında ön prototip veya prototipi olan 10 takımın 8 hafta boyunca eğitimler ve bire bir mentörlükler alacağı, uzun soluklu ve yoğun bir program olması planlanıyor.
Programa katılanlara eğitim verilerek; ürün geliştirme, markalaşma ve yatırımcıyla buluşma konularında yardımcı olunması şeklinde ilerleneceği belirtiliyor. “Program çıktısı olarak bir ürünün pazara veya yatırımcıya sunulacak seviyeye gelmesi hedefler arasında yer alıyor.” şeklinde konuşan Prof. Dr. İsmail Demir, programın sonunda bir “demo günü” yapılacağını ifade etti. Bahse konu demo gününde, SSB ve STM’den ilgili kişilerin, yatırımcılar ve bağımsız kişiler ile takımları değerlendireceği belirtildi.
Demir, “Program sonucunda kazanan takımlara ofis, para ödülü ve küme ile birlikte uluslararası bir fuara katılım gibi ödüller vereceğiz.” dedi.