Yugoimport Milosh 4×4 mayına dayanıklı ve pusuya karşı etkin koruma sağlayan zırhlı araç Sırp ordusunda hizmet verecek.
Sırbistan Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgiye göre, devlet şirketi Yugoimport tarafından geliştirilen ve üretilen Milosh 4×4 MRAP, mayına dayanıklı ve pusuya karşı etkin koruma sağlayan zırhlı araç şimdi Sırp ordusunda hizmet verecek.
Milosh 4×4, Şubat 2017’de BAE, Abu Dabi’de düzenlenen Uluslararası Savunma Fuarında(IDEX) ilk kez tanıtılmıştı.
Sırbistan Silahlı Kuvvetleri yeni Milosh 4×4 zırhlı aracı kullanarak Sırbistan Savunma Bakanı Aleksandar Vulin’in katıldığı tatbikat gerçekleştirdi. Askeri tatbikat sırasında yeni araçların operasyonel testleri ile birlikte Sırbistan Silahlı Kuvvetleri askerleri de araçla ilgili olarak eğitildi. Güvenlik mimarisi hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, Sırp askerlerinden, tüm saha testlerini başarıyla gerçekleştiren aracın çalışmasını ve performansını öğrenmeleri istendi.
Milosh, personel taşıyıcı, komuta merkezi, keşif aracı veya ambulans olarak yapılandırılabilen, mayına dayanıklı ve pusuya karşı etkin koruma sağlayan zırhlı araç kategorisindeki 4×4 çok amaçlı bir araçtır. Terörle mücadele operasyonları, konvoyların korunması, sınır kontrolü veya özel harekat birimlerine destek gibi farklı görevlerin icrasında kullanılabilecek şekilde tasarlanarak geliştirildi.
Tasarım ve Koruma
Milosh 4×4 çok amaçlı zırhlıların tasarımı, Yugoimport şirketi tarafından tamamen Sırbistan’da tasarlanmış, geliştirilmiş ve üretilmiştir. Araç, monokok gövde ve yeni bir 4×4 şasi tipine dayanmaktadır. Araç, motor önde, sürücü ve komutan dahil ortada mürettebat ve arkadaki birlik bölmesi olmak üzere üç ana bölüme ayrılmıştır. Önde 4, arkada dört koltuk bulunmaktadır.
Milosh’un gövdesi, 7.62 × 39 mm API’ye kadar küçük silahların ateşlenmesine karşı balistik koruma ve tekerleklerin altındaki 6 kg TNT patlamasına karşı mayın koruması sağlar. Aracın üst kısmında uzaktan kumanda edilen bir silah istasyonu bulunuyor. Bu istasyon, 12,7 mm makineli tüfek, otomatik el bombası fırlatıcıları, uzun menzilli tanksavar güdümlü füze sistemleri, hava savunma roket sistemleri ile yapılandırılabilmektedir. Bu taret de aynı zamanda Sırp şirketi Yugoimport tarafından geliştirildi.
Milosh 4×4 zırhlısı, 6 ileri ve 1 geri vitese sahip Allison 3500SP otomatik şanzımana bağlı 2.500 rpm’de 300 hp güç üreten bir CUMMINS ISB 300 dizel motordan güç alıyor. Araç, 110 km / saat maksimum yol hızında çalışabilir.

Araştırmayı seviyor, yabancı dil öğrenmeye istekli ve dili etkin kullanmayı amaçlıyor.