AIROD ile ASFAT arasında A400M, S-70A, CN-235 ve C-130 uçaklarının teknik ve lojistik hizmetlerine ilişkin “İş Birliği Çerçeve Anlaşması” imzalandı.
Ankara’da, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled bin Nordin’in huzurunda “İş Birliği Çerçeve Anlaması” imzalandı. Bahse konu ile ilgili gelişmeyi Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) resmi X hesabında yaptığı şu paylaşımla duyurdu:
“AIROD ile ASFAT arasında A400M, S-70A, CN-235 ve C-130 uçaklarının teknik ve lojistik hizmetlerine ilişkin “İş Birliği Çerçeve Anlaşması” Millî Savunma Bakanımız Sn. Yaşar Güler ve Malezya Savunma Bakanı Sn. Mohamed Khaled bin Nordin’in huzurlarında imzalandı. İki dost ülke ve şirketlerimiz için hayırlı olmasını dileriz.”
Malezya haber sitesi Kosmo tarafından paylaşılan habere göre, Grup Başkanı ve AIROD Malezya Direktörü Datuk Edron H. Ahmad’a göre İş Birliği Çerçeve anlaşması (CFA) ortaklığı, bölgesel düzeyde sektör taleplerini ve uluslararası standartları karşılamanın yanı sıra havacılık savunma sektörünün büyümesini yönlendirmede de rol oynuyor. Ahmad yaptığı açıklamada:
“Ortaklık aynı zamanda mühendislik uzmanlığı ve ülkenin havacılık ve uzay sektörünün savunma yeteneklerinin arttırılmasına yönelik devam eden çabalarda bir başka önemli kilometre taşını temsil ediyor. İş birliği, deneyim ve değerli yetenek alışverişini kolaylaştıracak ve her iki ülkenin hem kuruluşları hem de son kullanıcıları için karşılıklı faydalara yol açacak”
ifadelerine yer verdi.
İş Birliği, MRO-U faaliyetlerinde inovasyonu artırıyor
Her iki tarafın da işbirliğini uygulama konusunda tam taahhütte bulunduğunu ve havacılık savunmasının çeşitli yönlerini iyileştirmeye yönelik stratejik fırsatlarının altını çizen Ahmad, iş birliğinin, MRO-U (Bakım, Onarım ve Tamir) faaliyetlerinde inovasyonu artırarak, Türkiye ile Malezya arasındaki savunma mühendisliği yeteneklerini de birleştireceğini söyledi.
Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled bin Nordin ise, iş birliğinin Malezya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkileri güçlendirmenin yanı sıra ülkenin havacılık savunma sanayini daha üst bir seviyeye çıkaracağının altını çizerek, ASFAT ile AIROD arasındaki ortaklığın, havacılık ve uzay endüstrisine önemli bir ilerleme getireceğini ve her iki ülke için de karşılıklı büyümeyi ve başarıyı teşvik edeceğini ifade etti.
İlgili Olarak
Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi. Amatör olarak ulusal güvenlik, güvenlik politikaları ve savunma sanayii ile ilgileniyor.