ASELSAN tarafından geliştirilen ve 22 ilde kurulan Kriptolu Milli Sayısal Telsiz Sistemi, Ankara ve İstanbul’da da kullanıma hazır hale getirildi.
ASELSAN tarafından her ay düzenli olarak yayımlanan ve ASELSAN’daki gelişmelerin ve haberlerin derlendiği a-bülten’in Ocak 2021 sayısı yayımlandı. 5 Ocak günü yayımlanan yeni bültenle birlikte, Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri tarafından kullanılacak Kriptolu Milli Sayısal Telsiz Sistemi kurulumlarının tamamlanma aşamasına geldiği duyuruldu. Ankara’da tamamlanan altyapı üzerinden ZAFER 3700 telsizlerinin kullanımının da başlamış olduğu aktarıldı.
Daha önce, Emniyet Genel Müdürlüğünün kurumsal telsiz haberleşmesini sayısallaştırma hamlesi çerçevesinde ASELSAN tarafından geliştirilen Kriptolu Milli Sayısal Telsiz Sisteminin 22 ile kurulumu gerçekleştirilmişti. Bahse konu hamleye ek olarak, 2018 yılında Ankara ve İstanbul illerine kurulum için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında “Sayısal Haberleşme Şebekesi Projesi” sözleşmesi imzalanmıştı.
a-bülten’in Ocak 2021 sayısında konuyla ilgili yer alan ifadeler şu şekilde:
“Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlükleri tarafından kullanılacak ses ve verinin entegre edildiği anahtar çözüm Kriptolu Milli DMR (Digital Mobile Radio) Sayısal Telsiz Sisteminin kurulumları tamamlanma aşamasına geldi. Emniyet Genel Müdürlüğünün kurumsal telsiz haberleşmesini sayısallaştırma hamlesi çerçevesinde; daha önce kurulmuş olan 22 İl Sistemine ilave olarak, 2018 yılında Ankara ve İstanbul illerine kurulum için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN arasında “Sayısal Haberleşme Şebekesi Projesi” sözleşmesi imzalanmıştı.”
Bültende yer alan açıklamalarında, ASELSAN’ın güvenlik güçlerimizin her zaman en büyük teknoloji kaynağı olmaya devam ettiğini belirten ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, konuyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu:
“ASELSAN tarafından geliştirilen ve 22 ilde kurulan Kriptolu Milli Sayısal Telsiz Sistemi, Ankara ve İstanbul’da da kullanıma hazır hale getirildi. 7 gün 24 saat kesintisiz yoğun ses/veri kullanımlı haberleşme ihtiyaçlarının son teknolojik çözümlerle daha iyi verim alınabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğünün katkılarıyla geliştirilen bu sisteme, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde Özel Harekât Başkanlığına düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Zafer Koyuncu’nun hatırasını yaşatmak amacıyla “Zafer” adı verildi.”
3700 DMR El Telsizi
Genel Özellikler
- DMR Konvansiyonel (Tier-2)
- DMR Trunk (Tier-3)
- Yüksek Ses Çıkış Gücü
- Renkli Ekran
- Dahili GPS Opsiyonu
- Bluetooth Opsiyonu
- Kripto Opsiyonu
- Akıllı Batarya Seçenekleri
- Yüksek Kapasiteli Batarya Opsiyonu
- Masaüstü veya Araçta Şarj Cihazı
- Çeşitli Ses Aksesuarları
- Kullanıcı Dostu Arayüzler
- Son Arayan ve Aranan listesi
- Konuşan Kimliği
- Kullanıcı Bilgilendirme ve Uyarılar
- Gönderme Süre Sınırı
- Menü Yetkilendirme
- Bilgisayar Destekli Onarım
Teknik Özellikleri
- VHF veya UHF
- 146-174 MHz, 380-470 MHz
- 5W Çıkış Gücü
- MIL STD 810 E,F,G (Çevresel Koşullar)
- ETSI EN 301 489-1 (EMC)
- ETSI EN 60950-1 (LVD)
- ETSI EN 300 086-1 (Analog)
- ETSI EN 300 113-1 (Sayısal)
- ETSI TS 102 361-1,2,3,4
- Kanal Aralığı: 25 kHz (Analog), 12.5 kHz (DMR)
- Kanal Sayısı: 256
Defence Turk Dergisinin 2. sayısı çıktı. Dergiye ulaşmak için tıklayınız.
İlgili Olarak
ASELSAN tarihinin en yüksek telsiz teslimatını gerçekleştirildi
