Uluslararası Anadolu Ankası 2021 Tatbikatı, 24 Mayıs-4 Haziran 2021 tarihleri arasında ABD, Azerbaycan, Katar, KKTC, Slovakya ve Türkiye’nin katılımı ile Konya’da icra edilecek.
Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Uluslararası Anadolu Ankası-2021 Tatbikatının, 24 Mayıs-04 Haziran 2021 tarihleri arasında, Konya’da bulunan 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında uluslararası unsurların katılımı ile icra edileceği bildirildi. Tatbikata Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarının yanı sıra ABD, Azerbaycan, Katar, KKTC ve Slovakya’dan askeri birimlerin katılacağı aktarıldı. Tatbikatla birlikte, müşterek çalışma kabiliyetinin artırılarak göreve hazırlık seviyesinin yükseltilmesi planlanıyor.
Tatbikatın maksadı; gerçeğe yakın harekât ortamında katılımcı ülkelerin personel kurtarma unsurları arasında eğitim, işbirliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek olarak belirlendi.
Tatbikata;
- K.K.K.lığından 1xAS-532, 2xT-129 helikopterleri ve 1xTimi,
- Dz.K.K.lığından 1xSAT görev Timi,
- Hv.K.K.lığından F-16, E-7T, ANKA-S, CN-235 uçakları ve AS-532 helikopterleri,
- J.Gn.K.lığından 1xS-70 Helikopteri ve 1xTimi,
- Gnkur.Öz.Kuv.K.lığından 1xS-70 Helikopteri ve 1xÖz.Kuv.Timi,
- ABD’den 2xJTAC (Joint Terminal Attack Controller) personel Azerbaycan; 2xMi-17 ve 3xTimi,
- Katar’dan 2xAgusta AW-139 Helikopteri, 1xC-130, 1xC-17,
- KKTC’dan 1xAS-532 Helikopteri ve 1xTimi,
- Slovakya’dan 3xJTAC personeli ile
katılım sağlayacaktır.
İlgili Olarak
MSB’den harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetlerine ilişkin açıklama

Savunma Sanayii ile ilgileniyor.