Hindistan Savunma Bakanlığı, Savunma Teknolojisi Test Merkezi ve BrahMos Üretim Tesisi için temellerin atıldığını duyurdu.
Hindistan Savunma Bakanlığı (MoD), Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü’ne (DRDO) ait olacak Savunma Teknolojisi Test Merkezi (DTTC) ve BrahMos Üretim Tesisi için temellerin Uttar Pradesh eyaletinin Lucknow kasabasında atıldığını duyurdu.
22 dönümlük bir alana kurulacak olan Savunma Teknolojisi Test Merkezi, Uttar Pradesh Savunma Sanayi Koridoru’ndaki (UP DIC) savunma ve havacılık üretim kümelerinin büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Bu bağlamda Derin Teknoloji İnovasyon ve Başlangıç Kuluçka Merkezi, Beceri Geliştirme Merkezi, Test ve Değerlendirme Merkezi, Tasarım ve Simülasyon Merkezi, Endüstri 4.0/ Dijital Üretim Merkezi ve İş Geliştirme Merkezi olmak üzere altı alt merkezden oluşacak.

BrahMos Aerospace tarafından aktarıldığı üzere BrahMos Üretim Tesisi, gelişmiş bir tesis olarak hizmet verecek. 200 dönümlük bir alana kurulacak olan tesis BRAHMOS-Yeni Nesil (NG) füze modellerini üretecek. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde tamamlanması beklenen NG modeli BrahMos füzelerinin üretimi yılda 80 ila 100 adet arasında gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.
Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, “Savunma Teknolojisi Test Merkezi, Uttar Pradesh’in Amausi bölgesinde savunma ürünleri geliştirmek için teknolojik bir temel sağlayacak. Merkezin savunma ve havacılık üretim alanlarında doğrudan ve dolaylı istihdam yaratması bekleniyor.” dedi.
BrahMos, Hindistan ordusu için yeni nesil süpersonik füzeler geliştirmek amacıyla DRDO ve Rusya’nın NPOM’u arasında bir ortak girişimdir. Bakan Rajnath Singh, “BrahMos süpersonik seyir füze sisteminin Hindistan ve Rusya arasındaki teknik iş birliğini yansıtıyor. Biz hiçbir zaman saldırgan olmadık, düşmanlık içeren her millete karşı halkımızı savunmaya hazırız.” dedi. Ayrıca Hindistan Savunma Bakanlığı Savunma Teknolojisi Test Merkezi’nin DefExpo-2020 sırasında Uttar Pradesh Otoyolları Sınai Kalkınma Otoritesi ile Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü arasında imzalanan İş Birliği Mutabakat Muhtırası’nı (MoU) yürütmek için kurulduğunu kaydetti.
İlgili Olarak

Defence Turk Editör. İstinye Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencisi. Savunma sanayii meraklısı