Antonov Direktörü Alexander Donets Ukraynalı Liga.net portalına verdiği ropörtajda An-158/178 uçaklarının seri üretiminin 2019 yılında başlayacağını açıkladı. Donets Rus bileşenlerinin yerine Batı menşeli ürünlerin kullanılması ile uçağın neredeyse “sıfırdan yaratıldığını” belirtti. Antonov’un hedefi yılda 6-8 adet An-158/178 uçağı üretmek. Donets An-158’in sertifikasyon sürecinin üretim ile paralel olarak ilerileyeceğini belirtti.
Türkiye An-178 almayı düşünüyor.
Donets’e göre uçak ailesinin potansiyel müşterileri arasında Gana, Suudi Arabistan ve Irak yer alıyor. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, Türkiye ve Ukrayna arasında 4 Haziran’da İnsansız Hava Aracı konusunda imzalanan momerandumun ardından yaptığı açıklamada Türkiye’nin An-178 satın almak istediğini teyit ettiklerini belirtti. Eurasia Airshow 2018’de Türkiye ve Ukrayna’nın An-188 uçaklarını beraber geliştireceğini açıklanmıştı.
Ayrıca Azeri Defence’e göre Azerbaycan ve Ukrayna arasında 10 adet An-178 uçağının teslimatı konusunda ki anlaşma finansman eksikliğinden dolayı durduruldu. Ayrıca haberde Azerbaycan ve Ukrayna arasıda 10’dan fazla sözleşme bulunduğunu ancak yine finansman sorunu yüzünden devam ettirilemediğine yer verildi. Rusya sorunu yüzünden aksaya projeler için ise Azerbaycan’ın belklemeye hazır olduğu belirtiliyor.

Defence Turk Kurucu Ortağı, makine mühendisliği öğrencisi, savunma ve ulusal güvenlik konularıyla yakından ilgileniyor. Amatör olarak video editlemeyi ve fotoğraf çekmeyi seviyor.