• Gizlilik
  • Koşullar
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Hesabım

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

ENG
DefenceTurk
TUSAŞ 47 Yaşında!
Dergi
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel Haberler
    • Kara Kuvvetleri ve Kara Sistemleri
    • Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri
    • Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
  • Özgün
    • Sistemler ve İncelemeler
    • Yazılar ve Analizler
    • Söyleşiler
  • Ürünler
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Havacılık ve Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Entegre Güvenlik Sistemleri
    • Muhabere ve Elektronik Sistemler
    • Tedarik ve Ar-Ge Projeleri
  • Ansiklopedi
  • Dergilerİndirim
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • IDEF’21
  • Giriş
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Anasayfa
  • Haberler
    • Genel Haberler
    • Kara Kuvvetleri ve Kara Sistemleri
    • Deniz Kuvvetleri ve Deniz Sistemleri
    • Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
  • Özgün
    • Sistemler ve İncelemeler
    • Yazılar ve Analizler
    • Söyleşiler
  • Ürünler
    • Kara Araçları
    • Deniz Araçları
    • Havacılık ve Uzay Sistemleri
    • Silah Sistemleri
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Entegre Güvenlik Sistemleri
    • Muhabere ve Elektronik Sistemler
    • Tedarik ve Ar-Ge Projeleri
  • Ansiklopedi
  • Dergilerİndirim
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • IDEF’21
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
DefenceTurk

Bürküt İHA ve Model Uydu Ekibi ile Söyleşi

Rasim Anıl KUNT Yazar: Rasim Anıl KUNT
03 May 2020 19:01
Kategori: Öğrenci Söyleşileri, Özgün Yazılar, Söyleşiler
A A
0
Bürküt İHA ve Model Uydu Ekibi ile Söyleşi
FacebookTwitterLinkedinWhatsappTelegramQR Kodu

Karabük Üniversitesi bünyesindeki öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu Bürküt İHA ve Model Uydu Ekibinin lideri Özkan Kılıç Defence Turk’ün sorularını yanıtladı.

Defence Turk: Bürküt Ekibinin kuruluş amacı nedir? Bu yola çıkmaya karar vermenizdeki ana düşünceyi bizimle paylaşır mısınız?

Özkan Kılıç: Bir Kırgız Atasözü: “Aspanda Bürküt jerde Kökbörü bol” der. Yani “Havada kartal yerde bozkurt gibi ol” der. Bizler de bu sözü kendimize hedef kabul edip gökte kartal yerde bozkurt gibi olmak, bir kartal gibi gökyüzünün hâkimi olmak, kendimizi geliştirmek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşımak için Bürküt İHA ve Model Uydu Ekibini kurduk. Az önce ifade ettiklerim doğrultusunda bizler kendimizi ve ülkemizi nasıl daha ileri seviyeye taşırız diye düşünen kişileriz ve bu sebeple bu ekibi kurduk ve çeşitli alanlarda çalışmalar yürütüyoruz, inşallah gücümüz yettiği sürece de yürütmeye devam edeceğiz.

Defence Turk: Ekibinizin vizyonu ve misyonu nedir?

Özkan Kılıç: Misyonumuz: Ülkemizin ve milletimizin en üstün teknoloji ve bilgiye hakkı olduğuna inanıyoruz. Bürküt Ekibi olarak bunun için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Vizyonumuz: Ülkemizi tam bağımsız teknolojiye kavuşturmak ve muasır medeniyetler seviyesine taşımaktır.

Defence Turk: Bugüne kadar üzerinde çalıştığınız projelerden ve katıldığınız yarışmalardan bahseder misiniz?

Özkan Kılıç: Tabi ki, Bürküt Ekibi olarak İHA tasarımı, üretimi ve aviyonik sistemler üzerine yenilikçi çalışmalar üretmekteyiz. Dünyada ses getirmeye hazırlandığımız ve pek kimseye bahsetmediğimiz büyük bir projemiz de var. Türkiye Hava Sporları Federasyonu öncülüğünde atmosferin ikinci katmanı olan stratosfer katmanında yaklaşık 75 bin feet yükseklikte görüntü alıp, otonom uçuş yaparak belirlenen koordinatlara iniş yapabilen bir İHA üretmek için çalışıyoruz.

Tabi bunun yanında kendimizi geliştirmek adına TÜBİTAK, TEKNOFEST ve TÜRKSAT tarafından düzenlenen yarışlara hazırlanıyor ve katılıyoruz. Geçen sene katılmış olduğumuz ve güzel tecrübeler kazandığımız TÜBİTAK İHA yarışmasına bu sene tekrar katılmak ve TÜRKSAT tarafından düzenlenen Model Uydu yarışmasına katılmak için gerekli hazırlıkları ve başvuruları yaptık. Bugüne kadar kayıt altına aldığımız 41 adet İHA üretimimiz oldu ve yaklaşık 23 saatlik bir uçuş gerçekleştirdik. Model Uydu Takımımız ise ürettikleri 3 adet uydunun test çalışmalarını sürdürmekte.

Defence Turk: Ekibinizin üye profili hakkında bilgi verir misiniz?

Özkan Kılıç: Ekibimiz 21 Mekatronik Mühendisliği öğrencisinden oluşmaktadır. Takımımız gelecekteki millî teknolojilerimizin baş mimarları olma yolunda birlikte yürüyen, kendisini geliştirerek ülkesine nasıl daha faydalı olurum derdine düşmüş, bir arayış içerisine girmiş mühendislik öğrencilerinden oluşmaktadır. Ekibimizin her üyesi yürütülen projenin her aşamasında bulunarak o işi genel itibariyle öğrenir ve daha sonra dilediği kısım üzerinde uzmanlaşarak projelere destek olur. Bu sebeple bütün üyelerimiz bizim için vazgeçilmezdir.

Defence Turk: Bürküt İHA ve Model Uydu Ekibinin hâlihazırda gündemindeki proje ve yarışmalardan bahseder misiniz?

Özkan Kılıç: Şuandaki gündemimiz bahsetmiş olduğum stratosfer katmanından görüntü alarak yeryüzüne otonom iniş yapabilecek bir İHA yapabilmektir. Sizlere bu projeden biraz bahsetmek isterim; meteoroloji balonları hava durumu tahminleri için yaklaşık 100 bin feet yüksekliğe çıkabilmektedir. Bizler üretmekte olduğumuz İHA’mızı bu balonlar sayesinde 75 bin feet yüksekliğe kadar görüntü alarak çıkaracağız. Daha sonra balonlardan ayrım gerçekleşecek ve İHA yeryüzüne doğru dikey dalış yaparak inmeye başlayacaktır. Bahsi geçen yükseklikte bir İHA havaya tutunamayacağı ve uçuş yapamayacağı için parçalanır. Bu yüzden balonlarla olan ayrım gerçekleştikten sonra İHA’mızda bulunan paraşüt sistemi açılarak uçuş yapabileceği yüksekliğe kadar paraşüt yardımı ile anlık görüntü alarak alçalacak ve güvenli irtifaya ulaşınca İHA’mız paraşüt sisteminden ayrılarak otonom olarak belirlediğimiz koordinatlara doğru uçuş yaparak görevini icra edecektir.

Bununla beraber TEKNOFEST 2020 kapsamında TÜBİTAK İHA yarışması ve TÜRKSAT Model Uydu yarışmalarına katılacağız. Bu yarışlarda ülkemiz için faydalı araçlar üreterek yarışmalarda yüksek başarılar elde etmek için çalışıyoruz. Bizler, Türk gençlerinin istediğinde neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamak istiyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki aziz neslimizin geleceği bizleriz. Bu kapsamda elimizden gelen her şeyi ülkemiz adına yapmaktan şeref duyuyoruz.

Tabi ki hazırlandığımız yarışmalar ve hedef projelerimiz doğrultusunda birçok uçuş ve test çalışmaları yapıyoruz. Bu testlerde meydana gelen kaza kırınımlarından dolayı malzeme temin etme durumuyla karşı karşıya kalıyoruz. Çalışmalarımızı ve çalışma süreçlerimizi maliyet oldukça etkilemektedir. Özellikle stratosfer katmanında yapmak istediğimiz uçuş için sponsor desteklerine ihtiyacımız bulunmakta. Önceki süreçlerde Stratüs Havacılık Eğitim Kültür ve Stratejik Araştırma Derneği ve Karabük TÜGVA bizlere sponsor olmuştu. Kendilerine buradan tekrar teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Sponsor destekleri her ne kadar olsa da yeterli olmadığı için ekip üyelerimiz aylık olarak destek vererek birçok malzeme teminini taksit ile edinmemizi sağladı.

Defence Turk: Son olarak okurlarımızla paylaşmak istediğiniz ve bizim aracılığımız ile iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Özkan Kılıç: Bizler millî teknolojinin ne kadar önemli olduğunun farkına varmış öğrencileriz. Ülkemiz çok zor dönemler geçirmiş bir ülkedir. Ülkemizde nice otomobiller yapılmak istendi. Nice uçaklar üretilmek istendi fakat hep geri çevrildi. “Bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz.” denildi. Bizler aziz milletimize bu sözleri söyletmemek adına çalışıyoruz ve çalışacağız. Bizler başarmak için çalışmalıyız. İnşallah da gücümüz yettiğince çalışmaya devam edeceğiz. Naçizane isteğimiz, bu yazıyı okuyan herkesin yaptığımız çalışmalara maddi ve manevi yönden destek olmalarıdır.

“Tecrübe Para ile Satın Alınamaz: Bürküt İHA ve Model Uydu Ekibi”

Defence Turk, Türkiye’nin geleceği olan teknoloji takımları ile söyleşilerine devam edecek. Söyleşi veya bilgi talebi için bize [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Rasim Anıl KUNT

Defence Turk Kurucu Ortağı, makine mühendisliği öğrencisi, savunma ve ulusal güvenlik konularıyla yakından ilgileniyor. Amatör olarak video editlemeyi ve fotoğraf çekmeyi seviyor.

Etiketler: Bürküt İHA ve Model uydu EkibiİHA Yarışmasıİnsansız Hava Aracı yarışmasıKarabük Üniversitesimillî teknolojimodel uydusavunma sanayiiTEKNOFESTTübitak İHA yarışmasıTürksatTÜRKSAT Model Uydu yarışması
SPONSORLU İÇERİK
Önceki Haber

Avustralya Donanması 6 yeni Cape sınıfı devriye gemisi alacak

Sonraki Haber

İspanya, İngiltere ve Fransa “Baltık Hava Polisliği” görevini devraldı

İlgili Yazılar

Type 45 sınıfı hava savunma destroyerleri
Haberler

Type 45 sınıfı hava savunma destroyerleri

2 gün önce
Türkiye’nin İlk .50 Kalibre Anti-Materyal Keskin Nişancı Tüfeği: KSR50
Haberler

Türkiye’nin İlk .50 Kalibre Anti-Materyal Keskin Nişancı Tüfeği: KSR50

2 hafta önce
Haberler

KALEKALIP milli tüfek ailesi: KCR

4 hafta önce
Ekipmanlarda Kademe Sistemi | Bölüm-I
Özgün Yazılar

Ekipmanlarda Kademe Sistemi | Bölüm-I

1 ay önce
NATO Ülkelerinin Savunma Harcamaları (2014-2021) ve Değerlendirmeler
Yazılar ve Analizler

NATO Ülkelerinin Savunma Harcamaları (2014-2021) ve Değerlendirmeler

1 ay önce
Rus Hava Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki “Düşüşü”
Yazılar ve Analizler

Rus Hava Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki “Düşüşü”

3 ay önce
Sonraki Haber
İspanya, İngiltere ve Fransa “Baltık Hava Polisliği” görevini devraldı

İspanya, İngiltere ve Fransa "Baltık Hava Polisliği" görevini devraldı

Please login to join discussion

Google Haberler

İlginizi Çekebilir

Type 45 sınıfı hava savunma destroyerleri
Haberler

Type 45 sınıfı hava savunma destroyerleri

2 gün önce
Jandarma ve Emniyete CATS kameralı Bayraktar TB2 SİHA teslimatı
Haberler

TSK ve MİT operasyonunda 5 PKK’lı terörist SİHA ile imha edildi

5 gün önce
Sırbistan’ın Çin’den tedarik ettiği FK-3 hava savunma sistemi görücüye çıktı
Haberler

Sırbistan’ın Çin’den tedarik ettiği FK-3 hava savunma sistemi görücüye çıktı

1 gün önce

Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi

@ 2021 Defence Turk. Tüm hakları saklıdır.

Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi

  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler
Menu
  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Giriş
  • Sepet
  • ENG
  • Hesabım
  • Hizmetlerimiz
  • Dergi İçerikleri
  • Özgün Yazılar
  • Savunma Sanayii Ansiklopedisi
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Dergiye Abone Ol
  • Dergiler

© 2020 Tüm hakları saklıdır.
DefenceTurk

Tekrar Hoşgeldiniz!

Lütfen hesap bilgilerinizi girin

Şifrenizi mi unuttunuz?

Parolanızı kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen e-posta adresi veya kullanıcı adı girin.

Giriş

Defence Turk'ün Yeni Hizmetleri

Defence Turk sektöre yönelik yeni hizmetlerini sunar. Profesyonel ekibimiz sorunlarınıza çözümler üretmek için yanınızda!

Hizmetleri Keşfedin
Hemen iletişime geç
Konuşma başlat
Merhaba! Aşağıdaki Defence Turk logosuna tıklayarak bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Ekibimiz birazdan sizinle iletişime geçecek
Defence Turk
Yazmak için buraya tıklayın