Haziran 2017’den beri web sitesi, mobil uygulama ve sosyal medya platformlarından yayın hayatını sürdüren Defence Turk, 2 ayda bir yayımlanacak süreli yayını ile sektördeki sesini güçlendiriyor.
“Ulusal Savunmanın Medyadaki Güçlü Sesi” mottosuyla hareket eden Defence Turk, genç ekibi ile yeni nesil yayıncılığa öncülük ederek savunma sanayii, ulusal güvenlik ve strateji alanında web platformunda 5 binden fazla içerik yayımladı. Sosyal medyayı da etkin kullanması sonucu ulaştığı kitle ile Türkiye’nin alanında en çok okunan platformu konumuna erişen Defence Turk, sınırlı baskı ve dijital olarak yayımlanacak süreli yayını Defence Turk Dergisiyle yeni bir döneme girdi.
Defence Turk Dergi 23 sayısında neler var?
Yazı, Analiz ve Makaleler
E.Tank Albay Yakup Kütükçü tarafından kaleme alınan Türk Tankçılığının Evrimi: Geçmişten Geleceğe Bir Bakış başlıklı yazıda, tankların savaş meydanındaki rolü detaylı bir şekilde ele alınmakta. Savaşların nesillere göre sınıflandırılmasından günümüz tank teknolojilerindeki dönüşüme kadar geniş bir perspektif sunan yazı, gelecekte tankların hibrit tehditler ve otonom insan-makine timleriyle nasıl bütünleşeceğini işlemekte. Türkiye’nin tanklarla olan ilişkisinin dününü, bugününü ve yarınını da irdeleyen yazı, Defence Turk Dergi 23. Sayıda.
Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Mehmet Küçük tarafından yazılan Uzay SAHA’sı başlığı ile kaleme alınan yazıda ise SAHA EXPO 2024 kapsamında Türk Uzay Pavilyonu’nda sergilenen uzay teknolojileri incelenmekte. TÜBİTAK’tan TUSAŞ’a, ROKETSAN’dan Delta V’ye kadar birçok firmanın projeleri ve Türkiye’nin uzay alanındaki ilerlemeleri bu kapsamlı çalışmada ele alınmakta. Özellikle yerli uzay projelerinin sektöre kazandırdığı yeniliklerin detayları, dergimizin yeni sayısında yayında.
ABD Geleceğin Muharebe Sahasından Ne Bekliyor? başlığı ile Yusuf Emir Işık tarafından kaleme alınan yazıda, ABD Ordusu’nun modernizasyon programları ve “31+4 İmza Sistemleri” incelenmekte. Yazı, ABD’nin yeni nesil zırhlı araçları, entegre hava savunma sistemleri, simülasyon eğitim ortamları gibi önemli projelerini ele almakta. Programların uzun vadeli stratejik hedefleri ve süreçleri Defence Turk Dergi yeni sayısında.
SAHA EXPO’24 Gelişmeleri
22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO, savunma, havacılık ve uzay sektörlerini bir araya getirerek dikkat çeken birçok gelişmeye ev sahipliği yaptı. Fuarda sergilenen ürün ve projelerden öne çıkan başlıklar ise Defence Turk Dergi’nin 23. sayısında yer aldı
- Milli Uçak Gemisi’nde 50 Platform Yer Alacak
- BMC Power ve Sefine Tersanesi’nden Anlaşma
- ROKETSAN’dan Lazer Güdümlü Topçu Mühimmatı
- TF6000 Motorunun Testleri Sürüyor
- KAPLAN Zırhlı Personel Taşıyıcı Görücüye Çıktı
- MKE, TAIS Shipyards ve STM’den İş Birliği
- Mavi Vatan’ın Derinliklerine İnsansız Nefer: STM NETA
- CANiK’ten METE Serisi Tabancalara İki Yeni Model
- FNSS ile Anadolu Savunma Arasında Anlaşma
- MKE’den FVP Drone Çözümü
- KNT-76 Keskin Nişancı Tüfeğinin Yeni Versiyonu Tanıtıldı
- MKE’nin Tüfek Ailesi Genişliyor
- ASELSAN’dan Yeni Drone Avcısı Sistemler
- BEST Defence’den Yeni UKSS’ler
- TÜBİTAK BİLGEM’den İHA’lar İçin Elektronik Harp Podları
- STM500’de Önemli Bir Eşik Daha Aşıldı
- BMC Power’dan Mavi Vatan İçin Yeni Motor
- ALTINAY’dan Yeni DASAL Hamlesi
- ULAQ KAMA Prototipi İlk Kez SAHA EXPO 2024’te
- ASELSAN’dan İHA’lar İçinYeni Elektronik Harp Podları
- ASSAN Group ve EDGE LAHAB’dan İş Birliği
- HİDROAN’dan Yeni İnsansız Kara Aracı: AZMAN
- ASTECH’ten Yeni Mühimmat Ailesi
- ROKETSAN’dan Yeni Füze Sistemi: L-OMTAS
- Helikopter Radarlarında Yeni Bir Dönem Başlıyor: HELRAD
Kapsül İçerikler
MS23 (Elektronik Harp Sistemleri) – Backpack ve Araç üstü Model: Yeni nesil elektronik harp sistemi MS23, taşınabilir yapısıyla sahada kullanım kolaylığı sunarak askeri operasyonlarda fark yaratıyor. Bu sistemin teknik detayları ve operasyonel kabiliyetleri Defence Turk Dergisi 23. sayıda incelenmekte.
SAVHATEK’in Çözümleri Güvenlikte Fark Yaratıyor: SAVHATEK’in geliştirdiği yenilikçi güvenlik sistemleri, SAHA EXPO 2024’te büyük ilgi gördü. Özellikle güvenlik sektörüne yönelik yenilikçi teknolojileri ve uygulama alanlarıyla dikkat çeken bu çözümler, Dergimizin yeni sayısında ele alınmakta
Mavi Vatan’a Yeni İnsansız Deniz Aracı Konsepti: Muharebe sahasında yaşanan gelişmelere göre kritik bir adım olarak değerlendirilen ve Anadolu Robotik – Sekiz Altmış Teknoloji iş birliğinde geliştirilen yeni insansız deniz aracı konsepti, Mavi Vatan’ın güvenliği için ileri teknolojiler sunuyor. Bu araçların sensör, silah ve otonom sistem entegrasyonları Defence Turk Dergi yeni sayısında yayında.
Askeri Operasyonlarda Yeni Dönem: MILOpsDATA: Keyvan Havacılık tarafından geliştirilen MILOpsDATA, askeri ve devlet operasyonlarına yönelik ileri veri yönetimi ve güvenlik çözümleri sunuyor. Dünyada yalnızca iki EASA sertifikalı tedarikçiden biri olan şirketin ürününe bu sayımızda ulaşabilirsiniz..
Melek Cevşen Yücel ve Cem Batur tarafından kaleme alınan Enberiden Enöteye bölümünde ise uzay programları ve yaşanan gelişmeler ele alınmakta. Farklı ülkelerin gerçekleştirdiği uzay çalışmaları, roket testleri ve uydu projelerinin incelendiği bölüm dergimizin yeni sayısında.
Daha bir çok disiplinden yazarlarımız tarafından ele alınan çalışmalar ile birlikte Defence Turk Dergi 23’üncü sayısında da değer katmaya devam ediyor.
Defence Turk Dergi sayılarına tekli ve abonelik olarak elektronik ortamdan ve basılı şekilde aşağıdaki bağlantıdan erişebilir, okuyabilirsiniz.
Gaziantep Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi. Savunma Sanayii ve Uluslararası İlişkiler Meraklısı