Jane’in aktardığına göre Malezya, Kore Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (KAI) FA-50 hafif taarruz uçağının potansiyel satın alımını desteklemek amacıyla ön bilgi (RFI) talebinde bulundu.
KAI sözcüsü 28 Ocak’ta yaptığı açıklamada, ön bilgi talebinin bu ayın başlarında alındığını ve Malezya’nın hava muharebe şartlarını daraltması üzerine ilave bir ön bilgi talebinin beklendiğini söyledi. Yorum için Malezya Kraliyet Hava Kuvvetleri’nden (RMAF) sözcüye ulaşılamadı.
Hafif Savaş Uçağı (LCA) tedarik programı kapsamında, Malezya toplamda 24 uçaklık filo kurmayı planlıyor. Malezya şu anda programın ilk 12 uçağı için çalışma yürütüyor.
Bir KAI sözcüsü, “KAI, 5 Ocak’ta Malezya’dan bilgi talebini aldı ve yakın gelecekte daha ayrıntılı bir RFI verilmesini bekliyoruz” dedi. Yetkili, “Kraliyet Malezya Hava Kuvvetleri, önümüzdeki 15 yıl boyunca yeteneklerine ve gereksinimlerimize en iyi şekilde nasıl cevap verebileceğimize bakıyor” dedi. “Gelecekteki yetenek planlarımızın bir parçası olarak, havadan havaya ve tamamen havadan yere tam bir kapasiteye sahip olacak yeni bir LCA ‘ya bakıyoruz.”
LCA programına devam etme kararı, Malezya’nın Çok Rollü Savaş Uçağı (MRCA) programı kapsamında daha büyük bir platform sağlama konusundaki başarısız girişimleriyle de motive edildi.
Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni. Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu ve amatör fotoğrafçı. Teknoloji, otomotiv ve uluslararası ilişkiler meraklısı. Savunma sanayii araştırmacısı.