Meteksan Savunma, 2020 yılı Türkiye’nin en inovatif 50 şirketi arasındaki tek savunma sanayii şirketi oldu.
Fast Company Türkiye tarafından yapılan, 2020 yılı “Türkiye’nin En İnovatif 50 Şirketi” araştırmasında geliştirdiği Dron Tespit Radarı ile 15. sırada yer alan Meteksan Savunma, aynı zamanda listede yer alan tek savunma sanayii şirketi oldu. Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulunan Meteksan Savunma yetkilileri, Türkiye’nin dijital dünyaya öncülük eden liderleri tarafından yapılan jüri değerlendirmesi neticesinde, birbirinden değerli şirketler ve yenilikçi ürünler ile birlikte bu listede yer almaktan büyük gurur duyduklarını dile getirdi.
2020 yılı "Türkiye'nin En İnovatif 50 Şirketi" araştırmasında Dron Tespit Radarı ile 15. sırada yer aldık ve listedeki tek savunma sanayii şirketi olduk.
Birbirinden değerli şirketler ile birlikte @FastCompanyT "En İnovatif 50 Şirket" arasında yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. pic.twitter.com/tqBIz2fuyJ
— Meteksan Savunma (@MeteksanSavunma) December 19, 2020
Söz konusu listede Meteksan Savunma tarafından geliştirilen Dron Tespit Radarı şu ifadelerle yer aldı:
“Meteksan’ın yerli ve milli olarak geliştirdiği sistem, otonom hareket eden drone’lar başta olmak üzere çok sayıda tehdidi saptayabilmektedir. 40 derece yükseliş açısı ve yüksek tespit menziline sahip bu yeni teknoloji, küçük drone’ları bile tespit edebiliyor.”
Fast Company dergisi tarafından ABD’de gerçekleştirilen Most Inno vative Companies araştırması, Türkiye’de büyük bir ilgiyle başladı. Şimdiye kadar yeni bir araştırmaya yapılan en yüksek düzeyli başvuruyu alan “En inovatif Şirketler” çalışması, Digital 100 Platformu’nda yer alan liderlerin jüri üyesi olarak değerlendirmeleriyle tamamlandı. Şirketlerin başvuruları, kurum değil, başvuru yaptıkları “Inovatif Ürün”, “Hizmet”, “Girişim” ve “Model” bazında değerlendirildi.
İleri Teknoloji ve Sayısal Tabanlı Radar Mimarisi
Retinar FAR-AD, Ku frekans bandında, düşük RF çıkış gücüyle çalışır. İleri teknoloji katı hal radyo frekans tasarıma ve sayısal tabanlı radar mimarisine sahiptir. Retinar FAR-AD, özelleştirilmiş darbe sıkıştırmalı darbe doppler dalga şekli kullanır. Sayısal radar mimarisine sahip Retinar FAR-AD, farklı dalga şekilleri ve farklı açısal dönme hızlarıyla seçilebilir etkin kullanım modları sunar.
Retinar FAR-AD, 40° yükseliş açısı ile alçaktan ve yüksekten uçan Mini/Mikro İHA’lara karşı etkin koruma sağlar. Retinar FAR-AD, kullanıcıya alanı ve dost bölge tanımlama yeteneği sunar. Dahili GPS ve manyetik pusula ile sistem kendi konumunu ve yönelimini sayısal harita üzerinde kullanıcıya gösterir.
Kullanım Alanları
- Kritik Tesis Güvenliği
- Havaalanları
- Elektrik Santralleri
- Rafineriler
- Limanlar
- Sınır Gözetleme ve Sınır Güvenliği
- Birlik ve Kuvvet Koruması
İnsan, Hayvan ve İHA Sınıflandırması
Retinar FAR-AD Kullanıcı Arayüzü yazılımı ile takip edilen hedeflerin istikamet, mesafe, hız ve yönelim bilgileri operatöre sunulmaktadır. Tararken takip modunda takip bilgileri içinde otomatik hedef sınıflandırılması yapılmaktadır. Ancak oluşan belirsizlikleri gidermek, sınıflandırma güvenilirliğini yükseltmek için, Hedef Analiz Modu’nda detaylı algoritmalarla sınıflandırma başarımı yükseltilmektedir. Hedef Analiz Modu, hedefin insan, hayvan, araç, Mini/Mikro İHA vb. şekillerde sınıflandırılmasına olanak tanır. Retinar FAR-AD’nin açılış, isteğe bağlı ve sürekli CİT yeteneği bulunmaktadır.
İlgili Olarak
Retinar FAR-AD Dron Tespit Radar sistemi teslimatı gerçekleştirildi