Milrem Robotics, 2021’de düzenlenecek Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı’nda (IDEX) yeni Type-X robot muharebe aracını sergileyecek.
Estonyalı insansız kara aracı üreticisi Milrem Robotics, 2021 yılında düzenlenecek olan Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı’nda (IDEX) yeni Type-X robot muharebe aracını (RCV) sergilemeyi planlıyor. Modern bir silahla donatılan ve orta sınıf bir İKA olan Type-X Robotik Muharebe Aracı sisteminin, ilk kez IDEX 2021’de boy göstereceği belirtiliyor.
Milrem Robotics Type-X RCV
Type-X RCV, modern bir Zırhlı Muharebe Aracı’nın (IFV-ZMA) taktik özelliklerine sahip bir Robotik Muharebe Aracıdır. RCV’ye, ana silah olarak 30 ila 50 mm arası kalibrelerdeki otomatik top entegre edilebilir. Ayrıca RCV’ye entegre fırlatıcı, UVision’un halihazırda faaliyette olan, bir tanksavar savaş başlığına ve bir saate kadar uçuş süresine sahip HERO-120 ya da müstahkem hedefleri yok edebilen ve iki saat uçuş süresine sahip olan HERO-400EC ile donatılabilir.
Aracın maksimum hızı asfalt yollarda 80 km/sa ve arazide 50 km/sa değerlerine ulaşmaktadır. Type-X’in 12 tonluk düşük ağırlığı ve yüksek motor gücü, verimli güç yönetimi ile birleştiğinde mükemmel arazi kabiliyeti sağlamaktadır.
UVision – Milrem Robotics İş Birliği
Milrem Robotics’in yeni geliştirdiği Type-X Robotik Muharebe Aracı (RCV), UVision’un geliştirdiği Dolanan Mühimmat Sistemleri (LMS) için Multi Canister fırlatıcı ile sunulacak.
UVision ve Milrem Robotics arasında yapılan iş birliği ile sunulan yeni operasyonel konsept, GPS olmayan ortamlar ve iletişim sorunları da dahil olmak üzere zorlu muharebe koşullarında, geniş mesafelerden ağır zırhlı hedefleri bulmak, izlemek ve doğru bir şekilde imha etmek için bağımsız bir yetenek sunan cephe kuvvetlerine ortak bir çözüm sunmak için oluşturuldu.
UVision Hero-120 ve Hero-400EC
Modüler, güçlü çok amaçlı savaş başlıkları ve çeşitli yükler ile donatılabilen özelleştirilebilir dolanan mühimmat sistemleridir. Bir saatten fazla (Hero-120) ve 2 Saate (Hero-400EC) kadar uzanan uçuş süreleri ve 40 km (Hero-120) ve 150 km’ye (Hero-400) kadar olan dolanma (loitering) menzilleri, bu sistemlerin cephe kuvvetleri tarafından bağımsız olarak çalıştırılmasına imkân vererek, çok çeşitli açılardan zamana duyarlı hedefleri tam olarak vurmasını sağlar.
Defence Turk Dergisinin 2. sayısı çıktı. Dergiye ulaşmak için tıklayınız.
İlgili Olarak